följ mig...

måndag 22 april 2013

Tejp i håret och pannkakor till tjejerna!!!

Har sovit 3 nätter av 4. Utan att gå upp!!!!! Tjohoooo!! 
Men jag måste lägga mig jätte sent, så det kanske inte räknas? Men jag sover mellan 23 - 07. 
Givetvis är jag helt slut när jag vaknar. Men när jag sover så sover jag, och även om det kommer trista tankar farande så kan jag somna om!! Skall bara utöka sömnen med 1 - 2 timmar till så att jag blir pigg som vanligt, men det är glädje i Cancer-Branschen mina vänner!!! 
Blev tagen av en kontrollant i morse. Åh jag hade biljett :-)))
Röntgen på morgonen, för att kolla att märkena på lungorna bara är spår av min lunginflammation och inte cancer. Min doktor uttryckte sig inte riktigt så :-)) Men "för att utesluta" betyder i Cancer-branschen; "nu skall vi kolla att du verkligen inte fått cancer där också" Känner mig inte orolig. För jag kan inte göra ett smack åt det just nu. Och det vi inte kan påverka, är ju dumt att lägga negativ energi på!!!
I fredags var jag och tog blodprov på Sahlgrenska för att de skulle mäta njurarnas funktion inför röntgen och kontrast vätskan idag. Mina blodkärl har gett upp och vill inte bli stuckna mer. 
Så höger armen får de inte röra. För jag har fått ärbildningar i kärlen och det värker ganska rejält emellan åt. Men den förklaringen brydde sig inte sköterskan på labb om, hon ville promt använda höger armveck. Till slut fick jag nog och frågade henne om jag får ringa henne, nästa gång det gör ont, på grund av att hon är så påstridig och ville använda vener/kärls som redan nu gör ont. Då fnissade hon lite mesigt och sa att -Så fungerar det ju inte. Och då sa jag till henne, vänligt men bestämt. Att jag har slutat att gå med på saker, som ingen annan kan ta ansvar för. Än jag själv. Hon tittade trött på mig :-))Men allvarligt. Vi måste sluta gå med på saker som inte känns bra. Inte stora viktiga saker. men som det här. Bara för att det är lite krångligare att sticka i handen (hon fick göra om det två ggr. och det gillade hon inte) och det gjorde skit ont och jag fick värsta blåmärket Men den smärtan är ju helt vanlig. Men blodkärl som är stela av cellgifter och fulla av ärrbildningar som kanske aldrig går bort. Den smärtan är hemskare för den är antagligen oåterkallerlig... Så nästa gång jag gråter av smärta, kan jag ringa henne då? Tror inte det ;-)
Lördagens löprunda blev väldigt varm. Tjock peruk och mössa för att hålla den på plats. För det blåste ju ganska rejält. Dubbla underställ och vindjacka :-)) Men så skönt med solen!!
Det ser ut som en snus, eller en larv. :-))) Men det är bara peruk-tejpen från i lördags som jag inte får loss. Åh jag vill ju helst inte klippa. Hur tänker perukmakarna där? Fungerar kanon när man är helt skallig men inte med 4 mm. frilla. Och det gör jätte ont. (tog nämligen en rejäl tejpbit innan rockfesten i lördag, ville ju inte att den skulle hamna på sniskan när man får en kram och personen kramar, lite över håret, som hänger ner på ryggen. Ni vet vad jag menar? Eller när jag skulle dansa. hade ju varit hur pinsamt som helst, även om alla visste om att jag hade peruk efter Expressens artikel. Och P.U som basunerade ut till alla "-Har du äkta eller syntet peruk på dig idag?" högt och tydligt :-)) Inte så taktiskt kan jag tycka, eller gentlemanna aktigt. Men jag bara skrattade åt det :-)) Han e lite knasig :-) Och peruken satt väldigt stadigt med 3 cm. tejp :-))
Undrar om Expressens medicinreporter Anna Bäsén har samma problem med sina party peruker?
Hmmm... har funderat lite på hennes krönika. Åh det känns inte helt 100. men jag återkommer om det :-))

-Mamma kan du hämta oss? Casey ringer efter idrottslektionen och vill bli hämtad. Rätt mysigt att få curla lite, när man kan. Så tjejerna duschade och jag stekte pannkakor. Snacka om att man var rätt populär. Med grädde och hemmagjord jordgubbs sylt :-)) Så mysig fikastund med mina söta favorit ungar. 
Åh nu är det lite städning i studion som gäller, innan jag får finbesök av bloggens maskot; lille Gustav!!!!!4 kommentarer:

 1. Hej! Hittade hit efter artikeln i Expressen. Har inte cancer, men blev nyfiken på dig. :-) Tänker på det du sa till sköterskan om var det är ok att sticka: det borde ju vara en självklarhet att hon/andra ska lyssna på dig. Du vet ju bättre i såna fall! Min mamma var reumatiker och hade "rullande" ådror, vilket gjorde det väldigt svårt varje gång de skulle sticka henne...Jag önskar att jag generellt vore lite mer "stå-på-mig" som du verkar vara! Heja!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack söta du!
   Är man inte stå-påig varje dag så får man låtsas att man är det :-)
   Mitt lilla knep!

   Radera
 2. Hej! Hittade också hit efter artikeln och blev bara sååå ledsen. Tre-fyra gånger har jag lämnat in mitt avklippta långa hår till Carl M Lund för att någon skulle få nytta av det. De tillverkade bara medicinska peruker och det var viktigt för mig. De ca 250:- jag fick varje gång skänktes till cancerfonden. Nu är det dags att kapa ca 35 cm igen, men vart ska jag nu skicka det för att det verkligen ska komma till användning? Med det bemötande du fick blir det INTE Carl M Lund, dessutom vet jag att de blivit uppköpta och inte kan garantera att det blir en medicinsk peruk av mitt hår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad du gullig du är !!!!!
   TACK fina du!!!
   Kanske kan du kontakta Lisa på Janar på Hedsågatan här i Göteborg. Om inte annat, så vet kanske hon var du kan vända dig!!
   Tack för din insats i Cancer-Branschen!!!
   Massor av kramar!

   Radera