följ mig...

PERUK (hur du hittar en snygg peruk)

PERUK
Lova mig en sak innan du läser vidare!
Lova att du som behöver peruk, väljer en med omsorg. Att du inte ger upp innan du hittar rätt. Känner du att peruk inte är något för dig, då har du gjort ett val. Men låt inte en sur, oinspirerad expedit (Carl M Lundh exempelvis) trycka på dig en peruk som du inte trivs i. Cancer är jobbigt nog. Att dessutom känna sig utklädd med en galen peruk på huvudet gör inte situationen lättare.
Så välj den med omsorg. Och var ute i god tid, peruk-branschen är en lurig bransch! Längre ner på sidan har jag skrivit lite tips och idéer, hur jag blev bemött och hur jag gjorde. Och knasiga bilder på alla peruker jag provade!
Kom gärna med tips och rekommendationer du också, maila gärna dina bilder.

Det tråkiga är att de flesta ser peruken som ett = med ett dåligt självförtroende. Inte som något som piffar upp eller förskönar.
För hur många gånger har jag inte hört av folk säga (i all välmening så klart).
-Du som är så kaxig Cecilia, du kommer att slänga peruken och gå stolt utan. Det handlar inte om mitt självförtroende eller att jag skäms. För får du eksem på armen, inte skyltar du med det? Jag är ju Cecilia, med eller utan hår. men får jag inte känna håret på axlarna, så påminns jag ju hela tiden om att jag är sjuk. Det blir en felvänd affirmation.
Dessutom är jag 184 cm lång och väger 61 tunga kilo. hur tror ni att jag skulle uppfattas? -Jo, som sjuk. Inte som den starka, glada tjej som inspirerar andra. Och hittills har jag aldrig träffat en enda kvinna som frivilligt rakat sig skallig, för nu vi pratar inte kapten Ripley, sexig-snaggad utan skallig, med små fjun här och var (mer skalle-per)

Så var stolt! Klart jag vill att det skall se ut som om jag har mitt egna hår. -Men om det nu inte gör det och jag ändå trivs i den? -Ja men, sträck på dig och bli en stolt perukist :-)

MIN STORY
Som gammal extensions-användare, skrämdes jag inte direkt av tanken på att tappa håret. Visst insåg jag, när sköterskan berättade att 100% tappar håret vid min typ av behandling, att lätt blir det inte. Men som den otroligt korkade optimist jag är så såg jag chansen att slippa dyra frisyrbesök, mer tid för make-upen på morgonen, kortare tid i duschen men framför allt såg jag mig själv med tjockt och snyggt hår. (och slippa se ut som en obäddad säng :-) Så att jag skulle ha en snygg peruk som ingen skulle "se", som var perukernas peruk var ju självklart!
Jag fick tillsammans med den generösa rekvisitionen på 7 000:- en lista på företag som jag kunde välja på. Jag googlade och kollade hemsidor.

CARL M LUNDH
 Jag var helt inställd på att jag skulle hitta min peruk där. Speciellt med tanke på hur mycket de lovar på sin hemsida. Tiden bokades av en  kvinna. Jag fick en tid redan dagen efter, så hur hon lät i telefonen brydde jag mig inte om. 30 minuter efter utsatt tid, får vi komma in. Inte en ursäkt, inte en förklaring.
"-Jag har en kund just nu." Var den enda förklaring jag fick efter 15 minuter, då jag undrade om jag bokat fel tid. Min dotter blev jätte irriterad över den nonchalanta behandlingen och ville lämna stället på stört. Men lite tilltufsad och trött som jag var, fanns det inte något alternativ än att stanna. Men hon fick mig att lova, att inte köpa något, hur bra peruken än var, bara för att markera :-) Så hittade jag någon jag gillade, skulle vi be att få lägga undan den några dagar. Bara för att markera, så upprörd var Kajsaclara. Väl inne i provrummet, tog det ytterligare 10 minuter innan vi kunde börja. Expediten fick först hämta det hon trodde jag ville prova (det var lovat vid bokningen att de skulle tagit fram ett gäng långa, blonda peruker). När hon kom tillbaka från lagret med två stycken satte jag igång att prova. Humöret var fortfarande på topp!  De två hon hämtat, provade jag snabbt. Den ena kändes okej (första bilden här nedan) Nr. 2. inte så bra (silverfärgad med halvlugg, bild nr 2 här nedan). Självklart ville jag prova fler. Men det var tydligen inte självklart för med mycket schost och stön gick hon motvilligt tillbaka till lagret. De andra hon tog fram såg så knasiga ut att vi inte ens fotade mig.
-Nej, jag vill inte ha en peruk med kalla silvriga färger.
-Nej, jag vill inte ha lugg.
-Nej, jag vill inte ha en kort peruk med silverstänk i.
-Nej, jag vill inte ha en brun peruk.
Här någonstans började mitt tålamod tryta. -Jag, säger expediten, tycker du skall ta en av de här, det är bara att välja. Hade jag inte plockat fram bitchen i mig så hade jag nog tagit den första jag provade. Men löftet till min dotter och expeditens svar på mina frågor om peruken fanns i lite varmare färger av gjorde. Hela hennes inställning, respektlöshet, brist på förståelse och slutligen hennes oerhört korkade kommenatar att jag aldrig skulle orka komma dit igen efte min första behandling fick mig att inombords gå i taket. Någonstans här började hon nog inse att någon peruk skulle hon inte få sålt idag, desperat försökte hon sälja på mig hårprodukter för närmare 800:-

Lite fakta:
-De pratade bara syntetperuker och gav ingen information om att det fanns andra alternativ.
-Näst intill omöjligt att få se olika nyanser. (konstigt med tanke på att CML också är grossister.
-För att få peruken att sitta kvar på huvudet, skulle jag enligt henne tejpa (!!!)  huvudet varje dag.
-Priserna på deras peruker låg på mellan 3 - 4 500:-
-Du får inte låna hem och knappt lägga undan till dagen efter.
-Du har bara en viss "provtid" sedan blir du ut stressad.
-Enligt min expedit måste man använda specialprodukter som man bara kan köpa hos dem.
-Carl M Lund och Salong Vivi på Sahlgrenska är samma företag och har exakt samma produkter.
-CML är både grossist och butik, och finns över hela sverige.
-Du träffar sällan en perukmakare utan en vanlig försäljnings expedit.


GÖTEBORGS PERUKMAKERI
Hittar du en peruk hos Hasse skall du vara nöjd. För han är en super diva från 80-talet, så hur det än går, så kommer du (om han är på bra humör vill säga) ha en riktigt kul stund. Han köper in alla sina peruker från Carl M Lundh, och det var där han gav sig ut på för djupt vatten då det gällde mig, tyvärr. Första gången hittade jag några helt okej peruker. Men fel nyans och för mycket lugg, gjorde att Hasse lovad saker han inte kunde hålla. Som att kunna färga (!!!) en syntet peruk, eller att sätta i mer hår i en färdig gjuten syntet peruk (!!!) Det är en teknisk omöjlighet. Och då kan man ju lösa det problemet så som Hasse gjorde. Han visade upp samma peruk flera gånger och hävdade att det var olika modeller och färger :-) Trots att jag skrivit upp både modell och artikelnr. Och det gjorde mig helt förkrossad, han hade slösat 5 viktiga dagar med hår på mitt huvud. Så med tanke på hans sköna, fjolliga stil och absolut ingen tidspress vid besöket vill jag inte såga Hasse helt. Och han behandlade mig inte som en rekvisitionskund, inte heller sålde han på mig några dyra produkter. Han gav i stället tips på gratis knep!
Däremot talade han väldigt illa om Peruker av naturligt hår.

Lite fakta:
-Hasse pratade bara om syntetperuker och visade upp en peruk i naturligt hår, som säkert körts i en torktumlare :-) och sa, -Den här vill du ju inte ha!
-Svårt att få en peruk i rätt nyans.
-För att få peruken att sitta kvar på huvudet, skulle Hasse sy in dem, (i efterhand så har jag tänkt på det, moderna peruker spänner man åt inne i hjässan, men du slipper ju tejpen :-)
-Perukerna klipps till av en frisör och det kostar inget extra.
-Du kan komma dit flera gånger och prova.
-Ingen stress eller press, du sitter i ett eget rum och kan lätt ta med dig hela familjen som smakråd.
-Du kan få låna hem perukerna några dagar vilket är ett stort plus. (åh andra sidan kanske din peruk varit hemma hos flera personer när du väl valt den du vill ha.)
-Priserna på deras peruker låg på mellan 3 - 4 500:-


HÅRTEKNIK SWEDEN AB
I ren desperation ringer jag till Hårteknik, fick en tid dagen efter. Trevligt bemötande. Även om hon luktade rätt mycket rök, ganska ofräscht i vanliga fall, men som känslig och sjuk kan det vara en katastrof. men hon var verkligen hjälpsam. Hon hade helt andra märken än Carl M Lundh och Hasser, mer damiga, lite mer syntetiga och tyvärr inga långa modeller. Men viljan var det som sagt inget fel på, hon var jätte gullig.

Lite fakta:
-Hasse pratade bara om syntetperuker och sa ärligt att hon inte tillhandahåller något annat.
-Inte så många modeller.
-Perukerna klipps till av en frisör och det kostar inget extra.
-Du kan komma dit flera gånger och prova.
-Ingen stress eller press, du sitter inte i ett eget rum, kan kännas lite naket, men du kan lätt ta med dig hela familjen som smakråd.
-Priserna på deras peruker låg på mellan 2 - 3 500:-


JANAR HAIR FASHION AB
Lisa räddade mig :-) Som att komma hem till en varm, omtänksam moster som vill en väl. Tyvärr ringde jag henne sist då namnet (ja, jag vet att jag är fördomsfull ibland :-) fick mig att tro att "han" bara skulle ha Turkiska peruker som skimrade i blått (antagligen en skada som jag fått efter åren som bröllopsfotograf :-)  då vitt i Turkiet är så vitt att det slår mot en svag ljusblå skimrande nyans när man solens strålar når klänningen - förlåt Lisa). Eftersom mitt hår satt löst och Lisa säkert såg min desperation, ringde hon sin gamla kund, som från början lagt undan en peruken som jag fick prova och berättade min peruk-story och frågade om jag fick gå före i kön (peruken jag ville ha var restnoterad från Paris i 14 dagar) Hade ju inte varit någon fara om jag träffat Lisa lite tidigare, men nu var jag verkligen ute i sista minuten. Hon ringde tidigare än lovat och jag fick hämta peruken trots att hon hade stängt just den dagen!

Lite fakta:
-Lisa pratade inte så mycket om vilken kvalité jag ville ha, mer den variant som skulle passa mig bäst.
-Mycket att välja på, säljer både syntetperuker och äkta hår peruker.
-Priserna på deras peruker ligger på mellan 2 500 - 10 500:-
-Janar Hair fashion är både grossist och butik, och och importerar bland annat från Frankrike.
-Lisa är både hårtekniker och frisör, så här träffar du samma person.
-Lätt att få tid och flexibilitet

RAPUNZEL of SWEDEN
Tack vare min ovetenskapliga undersökning om peruker, perukmakare och bemötande är jag med och utvärderar Rapunzels nya peruker.
De har startat Rapunzel vs Cancer. Fantastiskt initiativ.
Det känns att Rapunzel vill göra en insats, inte bara kränga peruker. Respekt.
Rapunzel är ett webb-baserat företag. Med grym webb-shop. De skall snart inviga en salong i Göteborg (i feb). mer information om det senare.
För jag vet inte hur man skall kunna köpa en peruk på nätet. Men jag är övertygad om att de super trevliga tjejerna på Rapunzel tänkt ut det också.
Peruken jag fick, har jag färgat in hårbotten på. Som en utväxt.
Nu är detta en provperuk, så hårbotten är lite tunn. Men i övrigt fantastiskt skön och inte så "hårig" som alla andra, lite naturligare och lite tunnare.
Sedan får man själv klippa till hårbotten, det är ett nät som går ner som ett flor över ögonen som man skall klippa till.
Lite frågetecken på det.
För är man inte så händig, tror jag man har svårt att sätta saxen i sin nya peruk.
Jag fegade i flera dagar. Då vek jag in floret/hårbotten. Vilket gjorde att peruken satt stadigare.
Men det blev en liten konstig kant. Men mer info. om det också, när jag träffat tjejerna på Rapunzel den 28 februari.
För kanske att den sitter lite löst. Drar man snabbt av sig mössan så följer peruken med en bit :-))) Kan bli hur kul som helst, eller inte! :-))
Det känns att Rapunzel är mer med i tiden. Perukbranschen i stort känns väldigt mossig och förlegad. Så jag tror att Rapunzel kommer att ta över marknaden om de bara får till några bra peruk-modeller. Och så gör de peruker och extensions för att man skall bli sitt snyggaste, inte bara gömma ett skalligt huvud!
Men så här i efterhand så skall man nog försöka tänka lugg. För då döljer du hårfästet i pannan. Jag kör fortfarande med Mette-Marit lugg :-))

-Vet inte priset ännu.
-Moderna och trendiga och vakna och TREVLIGA!!!
-Ingen silikonkant som håller fast peruken i pannan. Med motiveringen att då måste man ha så mycket hår där som döljer siliconkanten. Och det är helt rätt tänkt. För den ser naturligare ut och den sitter inte så hårt på huvudet.

Konstiga funderingar!
Har man sex i sin peruk? Wiihiiihaaa och så slits peruken av i stundens hetta och skalle-pär dyker upp i sängen. Säg den man (och stånd) som klarar sådan chock.

Var hänger man den på natten? Vaknar sömndrucket och ser den hänga bredvid sängen och tror för ett kort ögonblick att Al Paccino lämnat ett människohuvud vid sängen (istället för hästhuvudet i filmen) och skriker högt.

Hur gör man om någon viskar bakom ens rygg? -Kolla hon har nog peruk! svarar man något rappt om att den kom i samma postförskottspaket som cancern. Eller skall man bara vara gulligt rolig och inte sarkastisk? Eller köra en Winston Churchill? -Ni vet den där om att "jag är full men du är ful och i morgon är jag nykter". (Modern tappning "jag är fet och du är ful men jag kan banta") och översätta den med en peruk twist?Syntet peruk Shilo från Carl M Lundh (så här positiv inställning hade jag första kvarten, innan butiksbiträdet började himla med ögonen då jag ville prova en till)
Syntet peruk från Carl M Lundh. Ser ut som en klassisk bitter-"#"!€%*^`:-). Den här ville hon promt sälja på mig. Och det var här någonstans jag tappade tålamodet,  för jag ville ju varken ha lugg eller kärring look..)
Syntet peruk som jag provade på Perukmakeriet.  Fick prova 6 snarlika peruker, med lugg. Det enda krav jag hade var fortfarande; ingen lugg och inga  kalla silvriga färger. Den här peruken ser snyggare ut på bild, för i verkligeheten var jag väldigt lik Kristina Lugn.
 Syntet peruk från Göteborgs Perukmakeri. Den hade en liten utväxt, vilket kändes mycket naturligare. Men utväxten var svart och håret silverblont, inte så snyggt på mig. Blev lovad samma peruk men i en annan nyans, jätte snällt Hasse. Men när jag kommer dit en vecka senare så visar han mig exakt samma peruker och påstår att det är nya nyanser...  Han var jätte trevlig, men mycket snack och liten verkstad.  Jag tappade för mig viktiga hår-dagar pga. hans bull-shit. Han köper alla sina peruker från Carl M Lundh. Så när de inte hade något hemma så har inte han det heller, men det glömde han nog berätta :-)
            Syntet peruk från Hårteknik Sweden AB. Tredje gången gillt tänkte jag när jag knallade ner till Stora Nygatan.            
                         Kvinnan i butiken var jätte gullig (även om hon stank cigarett-rök) och ville så gärna hjälpa mig. 
                                           -Men skall du verkligen ha långt hår? frågade hon. -Ja, tack svarade jag. 
 Syntet peruk från Hårteknik Sweden AB. Detta var den längsta hon hade bland sina dammodeller. Den ser okej ut på bild, men i verkligheten och utan min sexmin :-) så var den riktigt tantig. 
Äkta hår från Janars Hair Fashion AB. My good!!! Har jag hittat rätt? Både färgen och känslan stämde, kanske var den lite kort, men Lisa erbjöd sig snabbt att hämta en låååång peruk. Men först...
Äkta hår från Janars Hair Fashion AB. Samma peruk men bakifrån, Lisa tog bilden för att visa mig att den faktiskt var lång. Lite nojig av alla perukprovningar insisterade jag på att prova en riktigt lååång. Och det fick jag :-)
Äkta hår från Janars Hair Fashion AB. Och så här såg den ut. Kändes lite som Pepps Persson :-) Beslutade mig raskt (5 minuter, jag svär) att den blonda var min. Äntligen!!!
Så här ser den ut med mössa på när farsan fotar mig hemma! Lisa är inte bara perukmakare med butik och försäljning, hon är även grossist. Vilket gör att hon har mest peruker på lager än någon annan. Min peruk kommer från ett företag i Paris. Den kostade lite mer; 9 000:- men då skall den också hålla i nästan ett år.

                            Så här ser den ut när Lisa har klippt till den och platt-tångat den för att passa mig!
Känner mig lite som en blandning av Björn Borgs fru och Mette-Marit, men det är okej :-)

Här är Rapunzel efter en toning. Fungerar utmärkt att färga hos en frisör. Jag gick till Ulrika på Salong Modig på Götabergsgatan här i Göteborg.

Här gick vi på med lite starkare toning för att få en utväxt :-)) Den känns helt underbart skön, min fina blonda peruk!!

Här är nätet man skall klippa bort, och får man bara till det snyggt så blir hela intrycket; naturligt :-)

Så här ser det ut när man inte har en silikonkant. Nu har jag inte klippt så mycket som jag borde. Skall låta tjejerna på Rapunzel göra det när vi ses. Skönt att slippa silikonkanten, som gärna blir lite varm, men samtidigt sitter den inte lika säkert som de peruker med silkon. Så en liten kant vore kanske på sin plats. Men som sagt, peruken är inte helt färdig designad. Så jag hoppas att jag kan göra min röst hörd :-)))

Vad är en peruk? En hårig mössa som ger dig liv. Ett skydd som gör att du vågar visa dig ute. Boostar en trött självkänsla. Får dig att känna dig ännu mer utanför, för visst syns det att man har peruk!
Vad gör en Peruk? Gör dig ödmjuk, klokare. Nojig.?
Blir jag någon annan? Kan jag byta personlighet? Blir min identitet annorlunda? Känner jag igen mig? Vet jag vem jag är?

Att använda peruk är spännande, konstigt, otäckt, obekvämt, varmt och kanske skönt.


79 kommentarer:

 1. Det känns så vanligt med syntethår idag så tror inte jättemånga viskar och håller på.. en peruk är ändå snyggare än vissas hårförlängning som blir som en extra hatt.
  Jag har inget hår alls och trivs visserligen i det, eller i mig själv kanske jag ska säga. Så när folk kommenterar mitt huvud så ler jag oftast bara. Fixar man till sig en dag med peruk säger folk ingenting. Då ser man "vanlig" ut.
  Jag är glad att det finns peruker till alla fina människor som älskade sitt hår och drabbats av hårbortfall. Dom ska fortfarande ha möjligheten att kunna glänsa och känna sig bekväma. Jag saknar dock lite annorlunda peruker i mer galna färger. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Malin!
   Tack för ditt inlägg!!
   Håller helt med dig! Åh ibland tänker jag -Hur snygg var man egentligen i sitt vanliga tunna (talar för mig :-) hår? För vi är ju inte piffade som amerikanarna med fluffiga och sprayade "perfekta" frisyrer.
   Åh så gillar jag din vinkling, att man inte får någon uppmärksamhet i peruk. Att det finns en annan sida av "perukeriet", att man tvärt emot mig, vill synas :-))
   Vet inte var du bor, men Rapunzels tanke med perukerna är att man skall forma den till sin egen genom att klippa och färga den, och då kan man ju passa på att vara lite galen :-))
   Jätte kul att du hittade hit, välkommen tillbaka!!
   kram

   Radera
  2. Vad fint du skriver Malin. Toppen att du går utan peruk. Jag tycker att vi kvinnor ska kunna gå utan peruk, särskilt under varma sommaren. Det är ju OK för killar att vara flintskalliga - så varför inte för kvinnor också ! Låt oss våga visa oss utan peruk !

   Radera
  3. Hej, jag är Theresa Williams Efter att i relation med Anderson för år, han gjorde slut med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, jag bad honom med allt jag gjort löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre bör kontakta en stavnings caster som kunde hjälpa mig kasta en trollformel för att föra honom tillbaka, men jag är den typ som aldrig trott på stava, hade jag inget annat val än att prova det, jag postade stavnings caster, och han berättade att det var inga problem att allt kommer att bli okej innan tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig innan tre dagar, kastade han förtrollningen och överraskande i den andra dagen, var det runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag besvarade samtal och allt han sade var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag gjort löfte om att vem som helst vet jag att ha en relation problem, skulle jag vara till hjälp för personen genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfull spell caster som hjälpt mig med mitt problem. e-post: drogunduspellcaster@gmail.com kan skicka honom om du behöver hans hjälp i din relation eller något annat fall.

   1) Love Spells
   2) förlorad kärlek Spells
   3) skilsmässa Spells
   4) Förbindelse Spells
   5) Bindande Spell.
   6) Breakup Spells
   7) Bannlys en tidigare älskare
   8.) Du vill främjas på kontoret
   9) vill tillfredsställa din älskare
   Kontakta denna stora man om du har något problem för en hållbar lösning
   genom drogunduspellcaster@gmail.com

   Radera
 2. Hej Cecilia. Vilken fin blogg. Jätteintressant det här kände igen mig i så mycket... Jag kände att jag kunde le med dig och känna din frustration. Jag fick alopecia förra året vilket är då håret av outgrundlig anledning faller av (autoimmun sjukdom). Bor i Sthlm så jag har inte prövat några i Götet men här fick jag samma kalla känsla och upplevelse av CML. Jag var inne i deras butik som heter Perukmakaren och de var informativa men ändå avståndstagande och ja lite kalla.
  Jag vill inte gå ut utan peruk. Inte ut på balkongen. Tycker det är jobbigt att synas kal i ett fönster. Känner mig naken. Jag tror mycket hänger på som du säger. Om det är ett val att tex frivilligt raka sig eller bara stå där kal och knappt kommit över chocken över att det är borta.
  Jag drömmer ofta om mitt hår, gör du det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej fina!!
   Jag känner med dig. Åh jag jag har drömt att jag har långt fint hår, jag har drömt att jag fått det tvångsrakat, knasigt jag vet :-))
   Jag rekommenderar av hela mitt hjärta Lisa på Janar i Göteborg och Jessica på Rapunzel of Sweden. Bemötandet är super viktigt. Och du är ju tyvärr inte den enda som jag hör berätta om CML.
   Så tråkigt. Så vi måste våga ställa krav och inte bara ge dem vår rekvisition!! Hör gärna av dig med hur det går!!
   Kramar i massor och lycka till!!

   Radera
 3. Hej Cecilia. Visst är det så att håret betyder så mycket. Jag har inte tappat hela mitt hår men är jättetunnhårig och led i många år av det. Kämpade med att kamma över och sätta i hårspännen osv för att få någon slags frisyr. Jag hittade till hårteknik för ett par år sedan och de har hjälpt mig så mycket. Jag använder inte helperuk så jag vet inte hur bra de är på dem, men jag vet att man kan prova ut peruker och beställa dem efter sitt huvudmått och sen klippa in dem. Själv har jag en delperuk som klipps in med mitt eget hår, det består av 70 % riktigt hår och 30 % syntethår. Blir alltid så snyggt och jag känner mig så fräsch och fin i håret. Det bästa jag gjorde var att förändra mig och satsa på ett löshår. Jag skulle aldrig gå utan peruk, skulle inte falla mig in. Tack för dina tips och råd och för en fin blogg som jag hädanefter kommer att följa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Stina,
   Kan du ge lite mera information. Jag känner igen mig i beskrivningen av ditt hårproblem men orkar inta ta tag i det.
   Med liten " knuff" kanske jag kommer att testa...

   Anna

   Radera
  2. Det låter ju jätte intressant, berätta gärna mer eller kontakta mig så kan jag sprida det till fler här på bloggen. Vi måste hjälpas åt :-)))
   Vad du att du gillar bloggen!!
   Kram

   Radera
  3. Hej Cecilia, vad är det för märke på din fina franska peruk?, Jag undrar var jag skulle kunna få tag på en liknande, om det är möjligt.
   tacksam för svar.
   Hälsningar Annmarie Daire

   Radera
 4. Jag går hos Hårteknik i Stockholm glömde jag att säga.

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Jag vill bara rekommendera Wigmaster som finns i Halmstad. De har en hemsida och servicen är kanon.

  SvaraRadera
 6. Carl M Lundh i Malmö stämmer i alla fall inte ett dugg med din beskrivning! Första mötet inbokad i 1½ timme och fick full uppmärksamhet hela tiden. Fantastisk personal som tog hand om mig och som kunde ge mig en massa information om både det ena och det andra vad gäller cancer och biverkningar som ingen annan tidigare berättat, vilket gjorde mig väl förberedd på det som komma skulle när det väl hände. Jag blir ledsen när en hel kedja får sådan dålig kritik av ditt ena besök med en enda person.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller inte alls med dej om att Carl M Lundh i Malmö har bra service. Upplevde att hon ville bestämma över mej o ingen förståelse för sjukdom.Var där långt innan jag tappat mitt nästan axellånga hår för att få en peruk så likt som möjligt. Hon jag hade tyckte raka av dej alltnu o köp en syntetisk kort frisyr för det kommer du trivas med. Jag tackade för mej och gick därifrån. Har ringt Deras moderbolag o sagt min åsikt.det är en djungel o man måste själv vet vad man vill. Tredje gången gillt och nu är jag supernöjd med min äktahårs peruk.

   Radera
 7. Vad glad jag blir att höra att det finns de som blir bemötta bra på CML.
  Tyvärr har jag hört så många historier, sorgsnare än min, om hur CML (i Göteborg) inte är trevliga eller tillmötesgående. Eller rent ut sagt otrevliga.
  Så jag kan bara gratulera dig att du slapp, det många andra fått gå igenom.
  Vill bara tillägga att jag varit där flera gånger och pratat med flera olika personer, både på plats och i telefonen.
  Men ingen har velat förstå, hur jag ville ha det.
  Och som sagt. Detta är mina erfarenheter jag speglar. I butiken i Göteborg.
  Men som sagt. Jag blir jätte glad att du Anonym, fick ett bra bemötande och känner dig fin i din peruk.
  Måste fråga hur mycket ni får i bidrag från ert landsting?


  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får 6000 kronor, som räcker till två peruker. Det jag däremot inte förstår är att man inte får byta sin peruk mot annan huvudbonad om man trots allt känner att peruk inte är det ultimata alternativet. Jag har fått två fina peruker, men jag känner mig trots det utklädd i dem och känner mig mer bekväm med mössa/knutna sjalar. Den ena är inte ens uppackad, men enligt avtalet de har med Region Skåne får jag inte lämna tillbaka den och byta den mot några sjalar/mössor/kepsar... Pengarna är ju avsatta och förbrukade ändå, så det kan väl kvitta vilken sorts huvudbonad jag väljer för pengarna kan man tycka.

   Radera
 8. Anna, gå in på Hårtekniks hemsida, www.harteknik.se. Där finns lite bilder på hur det går till att fästa löshåret så att det sitter. Jag har använt den här tekniken i flera år och det hår jag använder är anpassat efter mitt eget hår. Både färgmässigt och och i tjocklek. Det går att slinga och färga till emellan varven, men är känsligt för sol som alla löshår är, tyvärr. Jag använder i dag tejp och det sitter fast hela dagen och rör sig inte alls. Jag både cyklar och springer med det. Jag tar av mig håret på natten då jag inte vill sova i det för det sliter väldigt på håret. Det finns olika sätt att fästa håret och man kan få det fastsatt så att det sitter fast i flera veckor. Eller så ringer du till Hårteknik i Stockholm. De båda tjejer som jobbar där är proffs och kommer att informera dig. Inga problem att få långt hår är det heller.

  SvaraRadera
 9. Hej Cecilia.

  Visst får du sprida det här på din blogg, men jag vet inte hur det funkar på dem som är helt utan hår på huvudet, men den info jag har ifrån min fantastiska hårfrissa i Stockholm så provar de ut peruker som de klipper in från början så att det passar dig. Längden på håret bestämmer man själv, men det blir dyrare med längre peruker då det är mer hår i dem. Det är måttanpassade peruker de klipper in och de utgår från en mall som görs efter ditt huvud. Nästa gång du beställer så får du samma storlek. Nu har ju du Cecilia hittat en sådan duktig tjej som fixar ditt hår och du ser fantastisk ut i det, men det kan vara ett tips för dem som bor i Stockholm och inte känner sig så nöjda.
  Jag hoppas att Anna blir hjälpt med sitt hårproblem, den teknik jag berättar om är för de som fortfarande har kvar "lite" tunt sprött hår och som på grund av det nästan är flintskalliga. Kvinnors hårproblem ser så annorlunda ut mot för mäns. Oftast tunnas vårt hår ut och gör att hela hårbotten lyser igenom. Oavsett hur och orsaken till håravfallet så är det hemskt att tappa håret. Som kvinna är det ännu värre. Du säger så bra saker i ditt reportage att håret inte alls har med självkänslan att göra, det är ju så mycket mer !!!. Håret är ju min identitet och varför ska vi finna oss i att gå flintskalliga och se sjukare ut än vi är när det finns hjälp att få. Tyvärr måste vi bli experter själva och det som passar mig kanske inte passar någon annan, men det viktigaste är att vi står på oss när det gäller att det ska se snyggt ut med peruk också. Jag har varit ganska bitchig mot Hårteknik i många år men vi känner varann så pass nu och de vet exakt hur jag vill bli klippt osv...
  Tack än en gång för en underbar blogg, det kommer att bli spännande att följa den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej igen!
   Jag tänkte att det kunde komma väl till pass när håret är på väg att växa ut, eller om det inte växer ut överallt på grund av cellgifter eller strålning!
   Jag gick in på deras hemsida men jag hittade tyvärr ingenting som förklarade bättre än vad du gjorde :-))
   Så skänt att du har en som hjälper dig nu också.
   Men det är synd att man skall behöva vara "bitchig" för att få det att fungera eller att man måste kämpa så. Ala orkar ju tyvärr inte det. Men bra att vi kan hjälpas åt!!
   Tack för ditt tips och välkommen hit :-)
   kram
   cecilia

   Radera
 10. Hej Cecilia,

  Väldigt intressant blog, tack för din "peruk-test"! Även om jag inte själv är i behov av peruk så halkade jag in här efter diin artikel i Exp. idag.


  Jag är själv fotograf och bor i Los Angeles. Ville berätta att

  A, Här i USA är det vanligt att tjejer förbereder sig redan innan de påbörjar sin cancerbehandling genom att snagga av sig håret och beställa peruk av det. På så sätt får man ju behålla sitt "eget" hår! Ganska smart, tycker jag.

  B, Här i USA är det också väldigt vanligt att långhåriga personer donerar sitt hår (när de går till frissan) till olika organisationer, såsom "Locks Of Love", http://www.locksoflove.org , vilka ger bort peruker till t.ex. barn som förlorat sitt hår till cancer. I stort sett varenda hårfrisör här, tar gärna emot ditt hår för vidarebefordran till valfri välgörenhetsorganisation när du klipper av en lite längre bit.

  Vad jag vet finns det dock inget ställe i Sverige dit man kan skänka sitt långa avklippta hästsvans, så att det kommer någon sjuk person till nytta. Det tycker jag är tråkigt. Istället slängs avklippt svenskt hår bort i soporna, och vi stället importerar asiatiskt hår som är svart och som vi måste hårdbleka och påfärga för att använda i peruker. Dessutom kan man bara gissa sig till varifrån det håret kommer... Lite otäckt, tycker jag.

  Ja, detta om detta. Ibland känns det som om USA ligger ljusår framför Sverige.

  Jag får önska dig det bästa för framtiden, och tack igen för en fin blogg!

  /eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Tack för ditt inlägg!!
   Vad kul att höra hur de gör i andra länder. Som du skriver. Sverige hävdar att de ligger i framkant med det mesta, en stor överdrift :-)
   Låter intressant med att använda sitt eget hår. Tack för länken!!!
   Tyvärr tror jag att det är en ganska dyr teknik.
   Och oftast har vi för dålig kvalité på vårt skandinaviska hår, så det är inte värt att göra det.
   Det är därför asiatiskt hår och indiskt är bra, för det är tjockare.
   Och tydligen så köper man det av kvinnor (som har hår nedan för rumpan, så de går inte omkring en massa snaggade asiatiska kvinnor som jag först trodde :-)) och då får de en inkomst eller så är det hår som de vill offra, så vad jag har hört så är det win-win i flera led.
   Så jag tänker inte på var håret varit innan :-))
   Det är ju så preparerat så det ä säkert renare än mitt egna :-)
   Men alla som har lite tjockare hår borde ju bli erbjudna att få göra detta!
   Om inte annat för att ta tillvara, som länken du lade med!!!
   Los Angeles låter lockande, just nu när värmen aldrig infinner sig och nordanvindarna fortfarande viner. Njut av värmen!!!
   Jätte roligt att du hittade hit och välkommen tillbaka!!!
   Var rädd om dig!!
   cecilia

   Radera
 11. Hej Cecilia.
  Tack for en underbar blogg och ett fantastisk pågangsmot :-) Själv har jag varit hårlös i mååånga år och har användt alla typer av peuker. Blev fruktansvärt trött och lei av att söka en värdig behandling samt hitta ett bra peruk. Så jag startade eget och letade upp en bra supplierfrån kina, och startade upp min lilla webshop. Det första året var det jättesvårt att stå fram och faktisk säga att jag är hårlös men nu är det en fördel att få chansen att vara blondin och mörk samma dag om jag vill :-) Önsker dej lycke till i framtiden och jag tycker värkligen om när man forsöker vända något vont och negativt till nått positivt. Det har du gjort!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Catherine!!
   Vad kul att höra att du också gjort något bra av något som du hamnat i helt ofrivilligt.
   Vad duktig du är!
   Du får gärna maila mig och berätta mer om du vill att din peruk skall vara med här :-)
   Lycka till!!!!
   Kram

   Radera
 12. Hej

  Skönt att känna igen sig, är 39 år och fick min diagnos i januari. Själv köpte jag två långa blonda hos Hasse.
  Jag kanske inte skulle haft så bråttom, är inte riktigt nöjd med passformen, men paniken började växa med håravfallet. Får ringa och se om han kan fixa till det.

  Tack för en annorlunda blogg
  Madeleine

  SvaraRadera
  Svar
  1. hej!
   Ja, man är ju så vilsen att man gör som de säger eller det man tror är rätt. Hoppas att han kan hjälpa dig. Annars så finns det ju fler ställen!
   Lycka till!!

   Radera
 13. Stina Johansson27 juni 2013 04:11

  Hej Cecilia

  Vill bara säga tack för dina ovärderliga tipps, precis en sådan här blogg jag behöver läsa just nu! Jag är 32 och har precis börjat min resa med cytostatika. Har börjat tappa håret i nacken och känner hur paniken växer. Har varit hos Hasse som tycker att jag skall ha en kort syntetperuk (det tycker inte jag) kom hem och kände mig lite ledsen. Men läste din blogg och kände att det finns alternativ. Nu känner jag kraft att fortsätta att leta efter ett alternativ som passar den jag är. Underbart och läsa om att träning och cancer inte behöver utesluta varandra. Själv tänker jag fortsätta att träna crossfit med eller utan hår.

  Tack!!
  Stina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Stina!!
   TACK så jätte mycket för ditt inlägg. det gjorde mig så glad. Att allt det jag gått igenom kan hjälpa någon annan.
   Stå på dig. Och behöver du lite stöd eller sällskap så tveka inte att ringa mig så hänger jag med dig. Man vet ju faktiskt inte veta innan (jo, att man inte vill ha en kort syntet peruk, det vet man :-))) förhoppningsvis) allt som man kommer att undra över längre fram. Så ge dig inte för än du hittar något som boostar dig, inte drar ner dig. Som får dig att känna dig fin och som kanske kan göra redan lite lättare. Vill du var med i mitt fotoprojekt skulle jag ju bli jätte glad!!!
   maila mig bara i så fall :-)
   stor kram och mycket kämparglöd skickar jag till dig!!
   Bra med träningen där!!!! Det gör vägen tillbaka lite kortare.

   Radera
 14. Hej Cecilia! TACK för ALL information! Tips om du inte vet.Så du har väl håret på ett *huvud*/stock när du inte använder den? Plus sätt alltid fast den med *nålar* i kanten runt om när du tvättar den och inte röra förrän den är Helt torr. (Då varar den längre) Hade velat prata med dig :-) Men kan inte skriva till din email då denna datorn inte fungerar som den ska just nu. Har du någon annan email du kan skriva ut så jag *ser* email adressen så skriver jag gärna *privat* genom att logga in på en hotmail adress..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej finaste finaste!!
   Såååå jag skäms att jag missat ditt mail!!
   Åh förlåt!!!!!!!!!!!
   fotografcecilia@gmail.com
   men jag hoppas verkligen att vi har hört av. vill gärna prata med dig också!!!
   Tack för tipset. Hänger inte riktigt med var man skall sätta hårnålarna, men det är kanske när man har ett frigolit-huvud att sätta på den?
   kramar i massor!

   Radera
 15. Hej Snygging!
  Jag blev så glad när jag hittade din sida, en person som förstår att man vill vara fin oavsett vart än man är i livet: ) Jag älskade mina extension (som jag nu har plockat bort...då jag inte vill att de ska falla av...) och det finns inget roligare än att få klä sig snyggt, glittra och umgås med nära och kära, i härlig miljö och gärna skåla i ett glas bubbel. Min lillasyster som då är lite bohemisk lagd har alltid skrattat lite över mig...hur orkar jag hålla på med sånt som är så ytligt som hår, smink kläder etc. Nu är jag 41 år och har insett att jag är sån här och kommer förmodligen alltid att vara det. Jag tycker det är roligt, att göra det fina ännu finare. När jag var yngre kunde jag nog ta lite illa vid mig...jag är uppvuxen med att man ska inte bry sig om det yttre utan det är det inre som räknas. Men jag bryr mig om det innersta till 100 % och tycker ändå att det är så kul med att kunna göra sig fin.
  Anyway...Innan jul fick ett tråkigt besked innan jul, jag har fått bröstcancer. Detta är tredje gången gillt....hrmmm eller fjärde beroende på hur man ser det. Jag har haft tre olika sorter av elakartad cancer, varav en sort fick jag återfall i efter två år...så det blev ytterligare operationer och strålning (jag hade fått så mycket cytostatika så jag hade inte överlevt mer vid det tillfället). Operationen kommer att ske nu i januari och sedan kommer cytostatika behandlingen påbörjas eventuellt också strålning beroende på spridning. En sak som jag vill kunna förbereda mig på är att faktiskt göra så mycket som det bara går för att hitta en snygg peruk, tittar också på andra saker som att tatuera ögonbryn och eyeliner...jag vet av erfarenhet att man ser så sjuk ut när man tappar allt hår (hade ju varit guld om man hade fått behålla ögonbrynen och fransarna: ) Jag bor i Stockholm och kommer då att leta här...vart ska jag börja? Vad jag förstod så är Rapunzel ett av ställerna som du rekommenderar, finns det fler? Jag vet inte om du är aktiv på din sida eller inte, men jag skulle bli glad över ditt svar.
  Många hälsningar
  Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej finaste Anna!
   JAg säger samma sak till dig; FÖRLÅT!!!!
   För att jag totalt missat ditt inlägg.
   Jag skriver inlägg jvarje dag men inläggen är lite lurigare om jag inte ser dem med en gång och svarar (har haft en dålig internet uppkoppling sedan jul) så hamnar de bland alla andra grejer, liksom.
   Förlåt iallafall!!!
   Vilken kämpe du är!!!!
   JAg antar att du snart skall opereras, du får gärna berätta mer. Gillar det du skriver om dig själv. Det låter ju som jag :-)
   Så sant, man måste göra det man kan, sitt finaste för ytlighet och yta är inte samma sak!
   Vill du kanske vara med i mitt projekt? Du låter som en så härlig människa!!
   Alltså, en kämpe!!
   maila mig gärna så kommer jag upp till stockholm!!
   Rapunzels peruker är grymma, ovh man kan ju sätta i extensions i dem som min ena frisör Liza berättat att många gör.
   kramar i massor och massor av kärlek och omtanke till dig!!

   Radera
 16. Hej Cecilia
  Jag har en mycket bra bekant, som har fått bröst canser. :(, Jag pratade med henne för några veckor sedan och hon undrade om man kunde göra en peruk av hennes eget hår, medens att det fanns kvar !! vet du om företag som tillverkar sådana...?.
  Kram.... en vän

  SvaraRadera
 17. Tack för att du delar med dig,

  SvaraRadera
 18. Cecilia

  Tack för din blogg gällande peruker. Jag är ny BC tjej som ska få min första cellgift idag. Information och din inställning passar och matchar mig. Har beställt 2 peruker hos Patrik på Rapunzel som jag ska styla. Tusen tack för tips och inspiration. Mvh Anna-Maria

  SvaraRadera
 19. Hej,

  Kanonbra inlägg. Nu måste jag ju titta runt på hela din blogg ;) jag som bara surfade in av "misstag"...

  Vet du möjligen vad din peruk hette. Jag tycker om "självfallet" och färgen. Det hade inte varit dumt med en andra peruk med lite längre hår.

  Tack för din inspiration!

  SvaraRadera
 20. Hej!
  Vilket Carl M Lundh var du på?
  I Stockholm tycker jag att dom är väldigt tillmötesgående.

  SvaraRadera
 21. Har du behöver ett lån ??
  Du är en forskning av lån av pengar för att genomföra ett projekt, starta om din verksamhet,betala skolavgift för dina barn, köpa ett
  hus, oroa dig mer eftersom här är lösningen.jag är Ms Sophie Tonnelet , jag erbjuda dig lån av pengar från 70.000 SEK till SEK 9.000.000 med en ränta på 3% . Om du är intresserad kontakta mig mig för mer detaljer. Här är min mail : finansiering.kredit@gmail.com

  SvaraRadera
 22. Ååå så fin du blev! Jag tycker jättemycket om Mette-Marit så det blev ju perfekt! Jag ska klippa mitt långa hår och tänkte skänka det till nån som behöver det mer än jag, jag har googlat lite och nu är jag så glad för att jag hittade dig och får läsa om dina erfarenheter; nu vet jag vem jag inte skall ringa till!
  Jag hoppas du har en skön sommar :)

  SvaraRadera
 23. Hej. Jag var på Carl M Lundh i Stockholm i veckan. Tyvärr så blev jag expiderad av en onykter kvinna med svart risigt hår som stank gammalt vin om både kropp och för att inte tala om hur hon luktade i käften. Kändes absolut inte bra då jag är i en ganska utsatt situation. Går igenom en ganska avancerad cellgiftsbehandling. Har varit där tidigare och då var det ett professionellt bemötande men hon jag brukade ha var sjuk sa den berusade kvinnan. Tycker inte att det är ok att låta en onykter eller en kvinna som är så bakis jobba. Det måste väl finnas en chef på ett så avancerat företag.

  SvaraRadera
 24. Hej. Halkade in på din sida när jag googlade om HairLink. Jag har ärftligt håravfall, tunnhårig på hjässan och börjar nu bli det utmed sidorna också. Tar gärna emot tips för det. Tack för en inblick i ditt sökande, intressant information och många skratt i dina beskrivningar.

  SvaraRadera
 25. Jag hade tvivel om trollformler efter att ha köpt många trollformler som aldrig arbetat och aldrig faktiskt beslutat att köpa ett pass igen. Jag har provat olika hjul .. Några av dem svarade aldrig mig efter att jag betalat och var uppenbara bedragare, några riktigt kasta en trollformel men av någon anledning inte fungerade. Då jag såg en översyn i ett forum med någon som nämnde som hade resultat med Dr. Azuka. Trots misstankar som hade verkade verklig plats, så jag gav honom ett sista försök trollformler. Det är förmodligen det bästa beslutet jag någonsin gjort i mitt liv eftersom det fungerade och min make kom med mig. Om du letar efter en bra hjul utseende ytterligare, Dr. Azuka träffar alla andra perioder, tro mig! Dr. Azuka Tack för din hjälp. Du kan kontakta Dr. Azuka via e-post: Azukaspelltemple11@yahoo.com kan också kontakta honom via hans telefonnummer 2347012903795.

  SvaraRadera
 26. Jag gick till Hårteknik i Stockholm Enskede med min rekvisition från Landstinget i handen. Hon tog fram 1 peruk (1) att prova. Jag måste fått hjärnkollaps för jag köpte den. Det hela tog 10 min och efteråt kände jag totallurad och utnyttjad. Inte bra i en så sårbar situation som att ha tappat allt hår pga av cystostikabehandling. Min upplevelse var bara hemsk!!

  SvaraRadera
 27. Jag är från USA; Min man och jag har varit gift i 9 år och under 4 år har vi försökt att få ett barn. Jag hade fått fertilitetsbehandlingar för att bli gravid, men av ingen känd anledning gav de inget resultat. En vän av mig presenterade mig för en man som heter DR KAKUTA som hjälper till med behandling av rötter och örter, så jag kontaktar honom med kontaktinformationen För mig med tron ​​sa jag att Gud lät det här vara den sista behandlingen som jag kommer att ta och jag är nyckeln till efter att ha tagit DR KAKUTA naturliga rötter och örter för de två veckorna i månaden jag saknade min period nästa månad och det var som en dröm så Jag rusar snabbt till min doktor efter texten till Guds ära doktorn bekräftar mig 1 vecka gravid och förra veckan fredag ​​hade jag bara min första baby.i nej nej hur tackar du prins men än en gång tack, må gud allmäktige välsigna dig Mer och mer för ditt arbete ... för hjälp email honom via: kakutaspellz@gmail.com kakutaspellz@gmail.com, kakutaspellz@gmail.com eller ring eller meddela honom på + 2349054872932

  http://kakutaspellz.wixsite.com/kakutatemple/contact

  SvaraRadera
 28. Du gjorde några bra kvalitetspoäng där. Jag sökte på ämnet och fann att många skulle komma överens med din blogg.
  Perukäktahår

  SvaraRadera
 29. Hej, jag läste din blogg ibland, tack för att du delar bra information om paryk äkta hår och äkta hårförlängning.
  Perukeräktahår

  SvaraRadera
 30. TACK TO GREAT DR Sunny för att lösa mina problem är hans e-post (drsunnydsolution1@gmail.com
  jag heter Miss Fatima, jag var gift med min man i 5 år vi bodde lyckligt tillsammans i år och inte förrän han reste till Australien för en affärsresa där han träffade den här tjejen och sedan dess hatar han mig och barnen och älskar hennes enda. så när min man kom tillbaka från resan sa han att han inte vill se mig och mina barn igen så han körde oss ur huset och han skulle nu till Australien för att se den andra kvinnan. så jag och mina barn var nu så frustrerade och jag bodde bara hos min mamma och jag var inte behandlande bra eftersom min mamma blev gift med en annan man efter min fars död så mannen som hon blev gift med behandlade inte henne bra, jag och mina barn var så förvirrade och jag letade efter ett sätt att få min make hemma eftersom jag älskar och vårdar honom så mycket, så en dag när jag surfar på min dator såg jag ett vittnesbörd om detta stavningsklippare DR Sunny, vittnesmål delas på internet av en dam och det imponerar på mig så mycket jag tycker också om att prova. Först var jag rädd men när jag tänker på vad jag och mina barn passerar så kontaktade jag honom och han berättade för mig att stanna lugn i bara 24 timmar som min man ska komma tillbaka till mig och till min bästa förvåning fick jag ett samtal från min man på den andra dagen frågar efter barnen och jag ringde DR Sunny och han sa att dina problem har löst mitt barn. så här var hur jag får min familj tillbaka efter en lång stress att bromsa upp av en ond kvinna så med all denna hjälp från DR Sunny, jag vill att alla på detta forum ska gå med mig för att säga ett stort tack till DR Sunny och jag kommer också råd för någon i sådana eller liknande problem eller någon form av problem bör också kontakta honom, hans email är) (drsunnydsolution1@gmail.com) han är lösningen på alla dina problem och problem i livet. än en gång är hans e-postadress (drsunnydsolution1@gmail.com)

  Han är specialiserad i den följande spellen.

  (1) Om du vill ha din ex tillbaka.

  (2) om du alltid har dåliga drömmar

  (3) Om du vill bli befordrad på ditt kontor.

  (4) Om du vill att kvinnor / män ska springa efter dig.

  (5) Om du vill ha ett barn.

  (6) Om du vill vara rik.

  (7) Om du vill knyta din man / fru för att vara din för evigt.

  (8) Om du behöver ekonomiskt stöd.

  (9) Hur du har blivit scammed och du vill återställa du förlorade pengar.

  (10) om du vill stoppa din skilsmässa.

  (11) om du vill skilja din man

  (12) om du vill ha dina önskemål.

  (13) Graviditet stava för att bli gravid baby

  (14) Garantera att du vinner de oroliga domstolsförhållandena och skilsmässa oavsett hur vilket stadium

  (15) Avbryt ditt äktenskap eller förhållande från att bryta isär.

  (16) om du har någon sjukdom (H I V), (CANCER) eller någon sjukdom.

  (17) om du behöver böner för avlossning för ditt barn eller dig själv.

  återigen se till att du kontaktar honom om du har några problem han hjälper dig. hans email adress är (drsunnydsolution1@gmail.com) kontakta honom omedelbart .... ring eller whatsapp honom nummer på +2348077620669

  SvaraRadera
 31. Hur får du din EX LOVER BACK.
   Jag vill dela mitt vittnesbörd med alla, jag heter Victoria Desmond från USA, efter 4 års äktenskap med min man lämnade han mig för en annan kvinna som ledde mig till frustration. Jag gjorde allt jag kunde för att få honom tillbaka men ingen utnyttjade, tills en gammal vän av mig berättade för en stavningskrock Dr.jaja på internet som hjälpt henne i ett liknande problem, först jag tvivlade på det men jag bestämde mig för att ge det ett försök.Jag kontaktade doktorn (jajaspellcastertemple@gmail.com.com) han hjälpte mig att ställa en stavning på min
  make och inom 48 timmar kom min man tillbaka till mig igen. Jag kan inte sluta tacka JAJA. Kontakta den här fantastiska stavningskastern på något av dina problem, han kan erbjuda en varaktig lösning på alla dina problem:
  (1) Breakup and Love Spells
  (2) Ta tillbaka din ex eller förlorad kärlek
  (3) Avsluta skilsmässa eller skilsmässa stavning
  (4) Äktenskapsstavar
  (5) Graviditet och barnbärande stavning
  (6) Business Spell
  (7) Ta bort sjukdom från din kroppsstavning
  (8) du vill att kvinnor / män ska springa efter dig
  (9) Lotteri vinnande nummer
  10) du vill vara rik och berömd
  11) Du vill bli befordrad på ditt kontor
  Kontakta den här stora mannen via: jajaspellcastertemple@gmail.com

  SvaraRadera
 32. VÄLKOMMEN TILL PATRICIA KINGSMAN patriciakingsman.loans2016@gmail.com Vårt mål är att tillhandahålla utmärkt professionell service.

  Är du en affärsman eller kvinna? Har du någon ekonomisk röra eller behöver du pengar för att starta ditt eget företag? Behöver du ett lån för att starta en fin liten skala och medelstora företag? Har du en låg kredit värdering och det är svårt att få kapitallån från lokala banker och andra finansiella institut ?.

  Våra lån är väl försäkrade för maximal säkerhet är vår prioritet. Vårt främsta mål är att hjälpa dig att få de tjänster du förtjänar. Vårt program är det snabbaste sättet att få vad du behöver på ett enkelt sätt. Minska dina betalningar för att lätta på belastningen på dina månatliga utgifter. Få flexibilitet som du kan använda för alla ändamål - från semester till utbildning, till unika inköp

  Vi erbjuder ett brett sortiment av finansiella tjänster som inkluderar: Personliga lån, Skuldkonsolideringslån, Företagslån, Utbildningslån, Hypotekslån, Osäker lån, Hypotekslån, Löndagslån, Studentlån, Kommersiella lån, Billån, Investeringslån, Utvecklingslån, Förvärvslån, Konstruktionslån, med låg ränta på 2% per annullering för privatpersoner, företag och företagsorgan. Få det bästa för din familj och äga ditt drömhem också med vårt Allmänna låneskema.

  Vi erbjuder alla typer av lån - Ansök om förmånliga lån.

  Vänligen kontakta oss för mer information: patriciakingsman.loans2016@gmail.com
  Vänligen skriv oss tillbaka med låneinformationen;

  LÄRARE INFORMATION

  1) Fullständiga namn:
  2) Land:
  3) adress:
  4) Stat:
  5) Kön:
  6) Civilstånd:
  7) yrke:
  8) Telefonnummer:
  9) Månadsinkomst:
  10) Nästa av Kin:
  11) Nödbelopp som behövs:
  12) Låneperiod:
  13) Syftet med lånet:
  14) Särskilt datum du behöver lånet:

  Om du är intresserad av att få ett lån, vänligen skriv oss med lånebehovet.
  Vänligen kontakta oss för mer information: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

  Med vänliga hälsningar,
  Fru Patricia Kingsman
  patriciakingsman.loans2016@gmail.com

  Vi ser fram emot att höra från dig ASAP

  Intresserade sökande bör kontakta oss via e-post: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

  SvaraRadera
 33. Jag heter Fru Patricia Kingsman, vi är en ny legit långivare långivare 2018 och vi gillar att hjälpa någon kropp som behöver ekonomisk hjälp vi erbjuder från $ 500,000.00 och $ 5,000,000.00 och vi ger också ut lån i euro över det så om du behöver hjälp vänligen skicka oss ett mail på: patriciakingsman.loans2016@gmail.com så att din låneöverföring kan äga rum nu kommer du att vara med ditt lån de närmaste 8 timmarna det är en snabb överföring och är säker utan förseningar. Så e-post: patriciakingsman.loans2016@gmail.com om intresserad

  E-post: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

  SvaraRadera
 34. Vi erbjuder alla typer av lån - Ansök om förmånliga lån.

  Är du en affärsman eller kvinna? Har du någon ekonomisk röra eller behöver du pengar för att starta ditt eget företag? Behöver du ett lån för att starta en fin liten skala och medelstora företag? Har du en låg kredit värdering och det är svårt att få kapitallån från lokala banker och andra finansiella institut ?. Intresserade sökande bör kontakta oss via e-post: Patriciakingsman.loans2016@gmail.com

  Våra lån är väl försäkrade för maximal säkerhet är vår prioritet. Vårt främsta mål är att hjälpa dig att få de tjänster du förtjänar. Vårt program är det snabbaste sättet att få vad du behöver på ett enkelt sätt. Minska dina betalningar för att underlätta belastningen på din månadsvisa kostnader. Få flexibilitet som du kan använda för något syfte från semester, till utbildning, till unika inköp. Intresserade sökande bör kontakta oss via e-post: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

  Vi erbjuder ett brett utbud av finansiella tjänster som inkluderar: Affärsplanering, Kommersiell och Utvecklingsfinansiering, Fastigheter och Hypotekslån, Skuldkonsolideringslån, Företagslån, Privata lån, Hemrefinansieringslån med låg ränta på 2,00% per annullering för privatpersoner, företag och företagsorgan. Få det bästa för din familj och äga ditt drömhem också med vårt Allmänna låneskema. Intresserade sökande bör kontakta oss via e-post: Patriciakingsman.loans2016@gmail.com

  Vi erbjuder alla typer av lån - Ansök om förmånliga lån.

  Vänligen kontakta oss för mer information: patriciakingsman.loans2016@gmail.com
  Vänligen skriv oss tillbaka med låneinformationen;
  - Fullständigt namn:
  - Lånbehov behövs:
  - Lånets längd:
  - Syftet med lånet:
  - Stad / Land:
  - Telefon:
  - Hur hörde du talas om oss:

  Om du är intresserad av att få ett lån, vänligen skriv oss med lånebehovet. Vänligen kontakta oss för mer information: patriciakingsman.loans2016@gmail.com
  Med vänliga hälsningar,
  Fru Patricia Kingsman

  Vi ser fram emot att höra från dig ASAP

  Intresserade sökande bör kontakta oss via e-post: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

  SvaraRadera
 35. Hälsningar..
  Vänligen kontakta oss för ditt säkra och osäkra lån till en räntesats om 2%
  ........................................

  Är svårigheten med ekonomin att påverka dig i år, vägrar din bank att ge dig ett lån till chrismas? Om ditt svar är ja, behöver du ett lån. Jag är fru Patricia Kingsman, ägare till ett låneföretag Vi erbjuder säkra lån med en räntesats om 2%.

  * Är du ekonomiskt pressad?
  * Söker du pengar för att betala av krediter och skulder?
  * Söker du ekonomi för att skapa ditt eget företag?
  * Behöver du privata eller företagslån för olika ändamål?
  * Söker du lån för att genomföra stora projekt?

  Om du har något av ovanstående problem kan vi hjälpa dig, men jag vill att du ska förstå att vi ger ut lån med räntesatsen på 2%.

  * Låna allt upp till 95.000.000 euro.
  * Välj mellan 1 till 20 år att betala tillbaka.
  * Välj mellan månatlig och årlig återbetalning Plan.
  * Flexibla lånevillkor.
  Vänligen om du är intresserad, kolla tillbaka med oss ​​via denna e-postadress: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

  Vi lovar en 100% garanti för att du kommer att få ditt lån i slutet av denna låneöverföring. Det finns ingen säkerhetskontroll, ingen kreditkontroll

  Hälsningar
  Patricia Kingsman
  Patricia Kingsman lånebolag

  SvaraRadera
 36. Uppmärksamhet

  Vi är en finansiell konsult som hanterar internationella finanser för alla typer av bankinstrument. Vi har tillgången / kontakterna att höja från 10 000 till 500 miljoner kronor. Med vårt företag (Patricia Kingsmans lånbolag) och andra TOP PRIME AA BANKER som Bank of SEB Bank, Swedbank AB, Svenska Handelsbanken AB, Forex Bank, The Best Banks för SBA-lån etc.

  Känn dig fri att engagera våra hyrda lokaler i handelsprogram, projektfinansiering, kreditlinjeförbättring, företagslån (Business Start-Up Loans eller Business Expansion Loans) och många fler.

  Vi har lämnat över 1 miljarder kronor i företagslån till över 17 000 företagare precis som du. Vi använder vår egen utvalda riskteknik för att ge dig rätt företagslån så att du kan odla din verksamhet. Våra tjänster är snabba och pålitliga, lån godkänns inom 24 timmar efter framgångsrik ansökan. Vi erbjuder lån från minst 10 000 till högst 500 miljoner kronor.

  Finns du i lite problem med obetalda räkningar och vet inte vilken väg att gå eller vart ska man vända? Vad sägs om att hitta ett ansedd skuldkonsolideringsföretag som kan hjälpa dig att minska månatlig avbetalning så att du får överkomliga återbetalningsalternativ samt utrymme att andas när det gäller slutet av månaden och räkningar behöver betala? Patricia Kingsman låneföretag är svaret. Minska dina betalningar för att lätta på belastningen på dina månatliga utgifter. kontakta oss via e-post (patriciakingsman.loans2016@gmail.com)

  Mäklare / Konsulter / Mäklare är välkomna att ta med sina kunder och är 100% skyddade. Med fullständigt förtroende samarbetar vi för fördelarna med alla berörda parter. Håll inte dina ekonomiska problem för dig själv för att du inte ska vara skuldmästare eller ekonomisk stress upp, varför du måste kontakta oss snabbt för att lösa dina ekonomiska problem. Det blir en stor glädje för oss när du är ekonomiskt stabil.
  Maila oss via: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

  Hälsningar
  Patricia Kingsman
  E-post: patriciakingsman.loans2016@gmail.com
  Motto: Vi erbjuder de snabbaste och pålitliga finansiella tjänsterna

  SvaraRadera
 37. Hej alla

  Jag heter Charlie Oscar Liam och jag är från Sverige Jag vill berätta för alla lånesökare att det bara finns ett riktigt låneföretag som erbjuder lån och de hjälpte mig med mitt lån. Företagets namn är Macro-låneföretag och lånegivaren som hjälpte mig med mitt lån, hennes namn är Fru Patricia Kingsman, så om du behöver ett lån utan att bli scammed gå till det här företaget nu och få ditt lån där lån är säkert och snabbt där mail är patriciakingsman.loans2016@gmail.com så önskar er alla De bästa lånsökarna är det verkliga bolaget som erbjuder lån.

  E-post: Patriciakingsman.loans2016@gmail.com

  Mina hälsningar till er alla

  SvaraRadera
 38. Hej alla jag heter Maja Lilly Elsa Ebbaam från Sverige Jag har just fått mitt lån nu från Patricia Kingsmans låneföretag, de är nya legitlånsbolag i 2018 och det har inte varit länge jag fick mitt lån från dem, jag fick mitt lån från dem idag och nu som jag skickar det här meddelandet är jag väldigt glad det här företaget är riktigt bra så att alla som behöver ett lån kontaktar det här företaget är de riktigt bra där mail är patriciakingsman.loans2016@gmail.com

  SvaraRadera
 39. Hej alla jag heter William Hugo Oliver och jag är från Stockholm Sverige Jag har varit på internet och jag har hört folk säga att de har blivit scammed före och jag behöver bråttom ett lån så jag var rädd att ansöka om ett lån på internet som jag såg 3 personer berättar om Mrs Patricia Kingsmans låneföretag att de fick lån från henne jag har aldrig ansökt om ett lån tidigare och jag var så rädd att jag kommer att bli lurad men jag trodde vad folket säger och ansöker från det lånebolaget och allt var bra och de berättade för mig att skicka överföringsavgiften som kommer att användas för att överföra mitt lån när de berättade för mig att jag var så rädd att det var en bluff så jag satte mig ner och jag tänkte på det och jag kom tillbaka till dem och berättade för dem jag har aldrig gjort det här förut, men fru Patricia Kingsman sa att jag borde lita på dem att de ska hjälpa mig så jag gjorde och jag gick för att skicka avgiften som de sa att jag skulle skicka för överföringen av mitt lån just idag fick jag en varning från min rygg att det finns pengar på mitt konto. Idag är jag väldigt glad att jag aldrig har blivit lurad och jag fick mitt lån en gång så nu är jag glad och jag och min familj ska bli glad också så att alla som behöver ett lån borde ansöka från detta företag utan att ha blivit lurade eftersom hon är riktigt och bra och jag ber att Gud borde fortsätta att använda henne för att hjälpa människor där lån. hennes mailadress är patriciakingsman.loans2016@gmail.com.

  Återigen förblir jag William Hugo Oliver

  SvaraRadera
 40. Jag heter FRÖJA CAJSA INGEGARD Jag är från Sverige Jag har hört talas om detta företag att de ger lån och jag gick för att ansöka om ett lån från dem jag har hört folk säga om bluff men jag har aldrig blivit scammed innan det här företaget hjälpt mig med min lån så att alla som behöver ett lån borde ansöka från dem där lån är snabbt och säkert där mailadress patriciakingsman.loans2016@gmail.com

  SvaraRadera
 41. Hej alla

  Jag heter Selma Lovis, jag är från Sverige och bor i Göteborgs stad. Jag har letat efter ett lån på nätet och allt jag får är scammers men jag hittade det här lånet företaget heter Patricia Kingsman låneföretag och jag har sett människor på nätet vittnar om där bra gärningar så jag bestämde mig för att försöka om jag kommer bli glad igen så jag ansökte om ett lån på 350.000,00 euro och lånegivaren Fru Patricia Kingsman försäkrade mig om att om 12 timmar kommer mitt lån att finnas på mitt bankkonto så idag när jag arbetade såg jag att min bank skrev mig meddelandet att det finns några medel på 350.000,00 euro i mitt konto och jag tackar Patricia Kingsman för att hon är riktig, så om du behöver något online lån, var snäll inte lurad som jag ansöker från det här företaget eftersom hon är det enda riktiga företaget som ger lån på nätet. Det är postadressen patriciakingsman.loans2016@gmail.com

  SvaraRadera
 42. Jag heter Maria Anna Margareta, jag är från Sverige, jag har just fått mitt lån från ett nytt legit lånbolag i 2018 och namnet på det företag som hjälpt mig med mitt lån idag är Patricia Kingsmans lånebolag, de är det vackraste lånebolaget jag har någonsin kom över med jag ansökte om ett lån från dem igår och det enda jag gjorde var att betala överföringsavgiften som de sa att jag borde betala och omedelbart jag betalar i de närmaste 12 timmarna tiden jag var med mitt lån, ledsen, jag kan inte säg hur mycket de hjälpt mig med men det är en stor summa pengar så alla om du behöver ett riktigt lån är det rätt lånebolaget att kontakta det där mailadressen är patriciakingsman.loans2016@gmail.com

  SvaraRadera
 43. God dag alla jag heter Novalie Lykke Majken Celine och jag är från Sverige Jag vill använda denna chans Jag har nu att skriva detta meddelande till internet om någon av er söker ett lån riktigt det här är rätt företag att kontakta jag är en affärskvinna och jag ansökte om ett lån i ett legitimt företag i 2017 och namnet på företaget är låntagaren Patricia Kingsmans de har hjälpt människor sedan 2016 och vi är 2018 nu och jag har just fått mitt lån från dem så om någon av dem du behöver ett lån gå och ansöka från dem eftersom de är riktiga ber jag bara att du som behöver hjälp med ett lån inte blir bedrägade det är därför jag använder denna chans att skriva detta meddelande på internet om du behöver ett lån legit Lån gäller från detta företag så att du inte blir lurad när du ansöker från fel firma. där postadressen är patriciakingsman.loans2016@gmail.com.

  ha en trevlig dag alla och jag ber du är alla lyckliga som jag är idag

  SvaraRadera
 44. Jag heter Greta Hilda Tilda och jag är från Malmö. Jag vill använda den här tiden för att berätta för alla på internet om hur jag fick mitt lån efter att ha blivit scammed 3 gånger. Jag ansökte om ett lån från Patricia Kingsmans lånebolag igår såg jag att människor vittnade om hennes bra jobb och om hur hon hjälpte folk så jag bestämde mig för att ansöka och hon berättade för mig vad jag behövde göra var jag rädd men jag gjorde det i morse nu fick jag bara en varning från min bank där finns pengar på mitt konto och jag kontrollerat beloppet och det var mitt lån jag är så glad. Så jag vill använda den här tiden och säga till alla på internet att detta företag är verkligt om du behöver ett lån detta företag är rätt företag att ansöka från får inte scammed som jag eftersom det finns scammers där ute som gäller från detta företag och du kommer bli glad. där postadressen är patriciakingsman.loans2016@gmail.com

  SvaraRadera
 45. Jag heter Rebecka Berit Ellinor Jag är från svenska Jag vill använda den här tiden för att skriva till internet att jag just fått min lånefond på 5 hundra tusen kronor från detta företag som heter Patricia Kingsmans lånebolag vid första jag trodde inte vad folk sa på internet men jag bestämde mig för att försöka och jag ansökte om lånet för 2 dagar sedan och jag fick just ett samtal från min bank att det finns summan av 5 hundra tusen svenska kronor på mitt konto och omedelbart fick jag en varning från min banken Patricia Kingsman låneföretag ringde mig och frågade mig om jag har fått mitt lån och jag sa till dem ja så de sa att jag borde få fler människor till företaget om någon behöver ett lån så om du verkligen behöver ett lån så är det företaget att ansöka från de är riktigt bra och jag tror nu att det finns ett riktigt låneföretag som ger lån och det företaget är Patricia Kingsmans låneföretag så om någon av er behöver ett brådskande lån och det är viktigt är det här rätt företag att ansöka om från. Det är postadressen patriciakingsman.loans2016@gmail.com.

  äntligen är jag väldigt glad och kan starta mitt eget företag nu. Tack igen Patricia du är stor och Gud välsigne dig och ditt företag.

  SvaraRadera
 46. Jag heter Nathanael martyna patryx Jag är från Sverige och min stad i Sverige är Halmstad. Jag vill använda den här tiden för att berätta för alla på internet att det bara finns ett företag som erbjuder riktigt lån och det företaget är Patricia Kingsman. Jag letade efter ett lån online de senaste 3 veckorna nu och allt jag har fått är långivare scamming mig av mina pengar som jag hade Gud vet att jag var så fattig och jag ville döda mitt jag men där såg jag så många människor vittnar om detta företag att de ger ut lån först jag trodde inte att jag såg andra vittnesmål från andra långivare och de vände sig alla för att vara bluffar. Jag sa att låt mig ansöka från detta företag och se om det är sant och omedelbart tillämpade de de berättade allt jag behövde göra och jag kom överens och de försäkrade mig om att jag på 8 timmar skulle gå med mitt lån för att de sa att de använder snabb överföringstjänst. Först trodde jag inte, men jag ville ha mitt lån innan 8 timmar, då jag fick en varning från min bank och var fast att det var mitt lån, jag var väldigt sugad när jag såg det och jag bad till Gud för att rikta mig till rätt företag som hjälpt mig idag som jag skriver detta på internet nu har jag just fått mitt lån från det här företaget och jag använder den här tiden för att vittna om andra om du behöver ett lån ett lån inte luras, det här är rätt företag att Ansök från. Det mailadress är patriciakingsman.loans2016@gmail.com och för dig som inte har en e-postadress är företagets whatsapp nummer +2348088206489.

  Detta företag är sant och bra om du behöver ett lån ansöka nu och vänta på ditt lån eftersom du kommer att vara nöjd med det här företaget.

  Tack alla och jag är Nathanael martyna patryx.

  SvaraRadera
 47. God dag Jag heter Kristina Eva Linnéa Jag är från svenska detta företag Patricia Kingsman folk pratar om är riktigt jag ville aldrig ha ett lån men jag sa bara att jag borde försöka detta företag och se om vad folk säger är sant och jag ansökt om en lån från dem igår och jag har just fått mitt lån idag från Patricia Kingsman låneföretag någon om du läser detta meddelande och du behöver ett lån ansöka från detta företag eftersom de kommer att hjälpa dig detta företag är det enda företaget som erbjuder riktigt lån online. Lånet jag tillämpade från dem var 75 000,00 euro och om 8 timmar då fick jag mitt lån så mina vänner blir inte lurade om du behöver ett riktigt lån det här är rätt företag att ansöka från. Om du är intresserad av det finns lån där postadressen är patriciakingsman.loans2016@gmail.com och där whatsapp nummer är ++2348088206489.

  SvaraRadera
 48. Hej alla

  Jag är Elisabeth Tuva Matilda och jag kommer från Stockholm Sverige. Jag letade efter ett online lån och jag var väldigt rädd, jag har aldrig ansökt om ett lån innan och jag loo mycket bra och letar efter ett riktigt företag där jag hittade ett företag som heter Patricia Kingsman jag tittar och jag såg vad folk sa om det här företaget det var sant jag bestämde mig för att ansöka om ett lån från företaget och jag behövde ett lån på 150 000,00 svenska kronor för att starta ett företag när jag ansökte hon berättade allt jag behövde göra gjorde jag det och hon försäkrade mig om att jag på 8 timmar var jag kommer att vara med mitt lån jag sa okej och jag väntade på exakt 8 timmar då jag får mitt lån från detta företag som jag skriver det här nu har jag aldrig blivit scammed före och det här företaget är bra jag har hört folk prata om bedrägerier men jag har aldrig blivit scammed tidigare och jag tackar gud för det. Så alla om du behöver ett riktigt lån är detta rätt företag att ansöka från de kommer att hjälpa dig och den tid de berättar för att du kommer att få ditt lån som är den exakta tiden du kommer att få ditt lån. Jag måste bara skriva det här meddelandet till alla så att du inte kommer att söka ett lån från det felaktiga företaget om du behöver ett riktigt lån kontakta detta företag och du kommer bli glad. Det maila

  Adressen är patriciakingsman.loans2016@gmail.com.

  SvaraRadera
 49. Goddag allihop

  Jag heter Reidar Kåre Knut, jag är från Helsingborg svenska. Jag vill använda den här tiden för att skriva till internet att någon om du behöver ett riktigt lån Patricia Kingsman är rätt företag att ansöka från några dagar jag var i behov av pengar och jag letade efter ett lån online såg jag ett företag och jag tillämpade det företaget lurade mig 2 gånger av mina pengar jag var så ledsen för att jag behövde pengar så jag bestämde mig för att leta efter ett annat företag och jag ansökte från ett annat företag att samma företag berättade för mig att lägga in pengar och jag gjorde och fick aldrig mitt lån jag var som vad som händer med mig för att jag behövde pengar på ett brådskande sätt för att köpa ett hus, om jag inte får ett hus snart, kommer min hyresvärd att köra jag och min familj bort från sitt hus så jag behövde få mitt eget hus. När jag sökte igen såg jag det här företaget Patricia Kingsman såg jag en massa människor som vittnade om detta företag att företaget är riktigt bra så jag var förstås rädd för att ansöka om att jag blev lurad 2 gånger så jag sa till mig själv, låt mig försöka och se om detta företag var riktigt så jag tillämpade. När jag tillämpade de berättade allt jag behövde göra var jag fortfarande rädd men jag litade på dem och de försäkrade mig om att jag i 8 timmar skulle gå med mitt lån jag ville ha för mitt lån och i mina ögon fick jag en varning från min bank att det fanns en summa på 200 000 euro på mitt bankkonto och jag var väldigt glad för ett tag sedan ringde företaget mig och frågade om jag fick mitt lån och jag sa till dem ja och o tacka dem och som jag skriver detta meddelande på internet nu har detta företag också hjälpt mina 2 bröder så att någon om du behöver ett riktigt lån Patricia Kingsman är rätt företag att ansöka från. Om du behöver pengar kan du bara kontakta dem via mail eller whatsapp och där mailadressen är patriciakingsman.loans2016@gmail.com. Jag tackar alla som ringer mitt meddelande och är säkra och ansöker från det här företaget eftersom du kommer att vara nöjd med dem.

  SvaraRadera
 50. My name is Karl Erik Per Mikael. I am from Linköping Sweden. I want to write to the internet that if you need a real loan Patricia Kingsman is the real loan company that gives loan i applied for a loan from this company last week Friday and i just received my loan from them today so everyone if you need a real loan without been scammed this is the right company to apply from thus company is truly great and they are real so many people that have been scammed if you need a loan without being scammed this is the real company that gives loans i applied for a loan from this company Patricia Kingsman and i received my loan today so anyone around the world if you need a true loan locate this company and be rest assured that this company is going to put a smile to your face. the company can be contacted via mail or whatsapp there mail address is patriciakingsman.loans2016@gmail.com and there whatsapp number is ++2348088206489. Thanks to anyone that will read this message this company does not know am doing this Am only doing it for people in need of a real loan to be safe.

  SvaraRadera
 51. Jag är Alfelt Edrikke Eleonora med namn, jag är polis och bor i Umeå, Sverige. För några dagar sedan sökte jag efter ett lån på nätet och jag hittade bara personer som scamming mig av mina pengar. Jag behöver verkligen det här lånet för ett projekt i USA och jag har blivit lurad separat en dag när jag var av tjänst, bestämde jag mig för att titta igen den här gången för ett sant företag som ger lån jag hittade detta företag som heter Patricia Kingsmans låneföretag och mycket av människor har vittnat om detta företag först jag trodde inte men jag bestämde mig för att ansöka det lån jag letade efter var summan av 7 000 000,00 kronor jag tillämpade från det här företaget och de berättade för mig allt som behöver göras, jag litade på dem och jag gjorde vad de berättade för mig att de skulle göra och de försäkrade mig om att jag på 8 timmar när jag skulle vara med mitt lån på ett säkert sätt trodde jag aldrig på dem men jag väntade på mitt lån på precis 8 timmar då fick jag ett samtal från företaget att om jag har fått mitt lån ännu och jag sa nej. De berättade för mig att gå till min bank och kontrollera mitt konto att min bank kanske inte skickar mig en varning jag lydde och jag gick till min bank och kollade mitt konto på mina ögon såg jag mitt lån av 7 000 000,00 kronor i mitt konto de pengar jag hade på mitt konto före w som 1 000 000,00 kronor och jag hittade nu 8 000 000,00 kronor puls mina pengar och mitt lån var 8 000 000,00 kronor jag är så glad och jag tackar det här företaget för att de är stora. Jag vill använda min lilla tid att skriva till personer i Sverige att om du behöver ett riktigt lån Patricia Kingsman är rätt företag att ansöka från detta företag vet inte att jag gör det så att någon om du behöver ett lån kan du bara kontakta det här företaget via mail eller whatsapp men jag använder inte whatsapp så där mailadressen är patriciakingsman.loans2016@gmail.com

  SvaraRadera
 52. Jag heter Vilgot Algot Maximilian och jag är från Sverige, jag bor i en liten stad i Skövde. Har letat efter ett lån online eftersom det inte går att få ett lån från min bank och har bara funnit att folk skämmer på mig med mina pengar. Förra veckan blev jag lurad av ett låneföretag och Gud vet att jag var redo att avsluta mitt liv men jag sa till mig själv, låt mig försöka se om jag kommer att se ett ärligt företag som var redo att hjälpa dig. Så jag bosatte sig och letade efter ett företag och jag läste så många bra kommentarer om detta företag Patricia Kingsman och jag sa att låt mig ansöka och se om jag kommer bli lycklig som andra människor var jag rädd men jag gav mig själv en chans och jag tillämpade för ett lån på 80 000,00 euro förklarade jag för det här företaget att jag har blivit lurad och de berättade att jag inte skulle oroa mig för att de kommer att hjälpa dig att de har hjälpt så många människor från mitt land innan. Så jag gav detta företag en chans och de försäkrade mig om att jag på 8 timmar skulle gå med mitt lån, jag trodde inte, men jag väntade på mitt lån. På exakt 8 timmar fick jag en varning från min rygg att mitt konto har krediterats med 80.000.00 euro. Allt tack vare Patricia Kinsgman är detta företag skickat till Gud. Och jag lovade mig själv att jag kommer att vittna om detta företag på hur de hjälpte mig att det här företaget inte vet att jag gör det här nu som säger människor på internet hur de hjälpte mig så alla om du behöver ett riktigt lån Patricia Kingsman är här för att hjälpa dig, bli inte lurad av falska människor som klamrar för att vara långivare. Jag glömde nästan att du bara kan kontakta det här företaget via mail eller whatsapp och där kontaktuppgifter är patriciakingsman.loans2016@gmail.com whatsapp är ++2348088206489. Detta företag är verkligt och sant så att alla som läser detta meddelande och du är intresserad, kontakta det här företaget eftersom de är de enda som kan hjälpa till med att lösa dina problem.

  SvaraRadera
 53. Patricia Gud kommer välsigna dig och ditt företag

  Jag heter Sofía Ximena Jimena. Jag är från Stockholm sverige. Jag har inget att säga till någon som behöver ett riktigt lån utan att du blir lurad ska gälla från Patricia Kingsman eftersom jag ansökt om ett lån från det här företaget idag efter att jag läst så många bra och underbara kommentarer om detta företag. Jag ansökte om ett lån för att betala mina skulder och allt jag behövde var 50 000 euro eftersom jag också kommer att använda en del av pengarna för att betala mina skolavgifter. Som jag skriver detta på internet nu har jag just fått mitt lån från det här företaget idag och jag är så glad att jag aldrig trodde att jag någonsin skulle bli glad igen för att jag har gått igenom mycket och jag tackar gud för Patricia Kingsman, Gud kommer att välsigna henne och hans företag för att sätta ett leende i mitt ansikte. Så någon i världen från Spanien och andra länder som behöver ett lån är din hjälpreda här och företaget är Patricia Kingsman. En som ansökt från Patricia Kingsmans lånebolag kommer inte att ha något problem för att du kommer att få ditt lån exakt den tid hon berättar för dig. där företagets mailadress är Patriciakingsman.loans2016@gmail.com

  Ännu en gång välsignar Gud dig Patricia Kingsman och kan du leva länge för att fortsätta hjälpa människor.

  SvaraRadera
 54. My name is Filippa Svea Cornelia and i am from Uppsala in Sweden. I just received my loan from Patricia Kingsman loan company right now and i have heard about this company and i thought it was a fake company but now i am so happy this company helped me and 100% this company is real so anyone that need a loan this is the right company to apply from now i applied for a loan for my business of 250,000.00 euros and this company helped me without delay i am so happy i am testifying this company because i saw other people do it and i am happy to be among the people who shares testimony on how this company helped me so everyone if you need a real loan your helper is here. there contact information is patriciakingsman.loans2016@gmail.com

  SvaraRadera
 55. Mitt namn är LISA och är från USA. Jag vill använda den här möjligheten att tacka min stora Agadaga som verkligen gjorde mitt liv till en trevlig dag. Den här underbara mannen Dr Agadaga tog min underbara make tillbaka till mig, jag hade två underbara barn från min make för ungefär fyra år sedan har jag och min man varit i ett skel eller det andra tills han äntligen lämnade mig för en ung kvinna. Jag kände att mitt liv var slut och mina barn trodde att de aldrig skulle se sin pappa igen. Jag försökte vara stark bara för barnen men jag kunde inte kontrollera de smärtor som plågar mitt hjärta, mitt hjärta var fyllt av sorger och smärtor eftersom jag var verkligen kär i min man. Varje dag och natt tänker jag på honom och vill alltid att han skulle komma tillbaka till mig, tills jag en dag träffade en bra kompis som också var i en situation som jag men hennes problem var hennes förälskare som hon hade en oönskade graviditet för och han vägrade ta ansvar och dumpade henne. Hon sa till mig att min var ett litet fall och att jag inte skulle oroa mig alls, så jag frågade henne vad som var lösningen på mitt problem och hon gav mig den här stora mannen. e-postadress. Jag tvivlade på om den här mannen var lösningen, jag kontaktade den här stora mannen och han berättade vad jag ska göra och jag gjorde dem alla, han berättade för mig att vänta på bara 72 timmar och att min man kommer att krypa på knäna bara för förlåtelse så gjorde jag troget vad denna stora man bad mig göra och säkert efter 72 timmar var han tillbaka till mig igen kontakta Dr Agadaga för hjälp idag på agadagaspiritualhome@gmail.com

  SvaraRadera
 56. Mitt namn är LISA och är från USA. Jag vill använda den här möjligheten att tacka min stora Agadaga som verkligen gjorde mitt liv till en trevlig dag. Den här underbara mannen Dr Agadaga tog min underbara make tillbaka till mig, jag hade två underbara barn från min make för ungefär fyra år sedan har jag och min man varit i ett skel eller det andra tills han äntligen lämnade mig för en ung kvinna. Jag kände att mitt liv var slut och mina barn trodde att de aldrig skulle se sin pappa igen. Jag försökte vara stark bara för barnen men jag kunde inte kontrollera de smärtor som plågar mitt hjärta, mitt hjärta var fyllt av sorger och smärtor eftersom jag var verkligen kär i min man. Varje dag och natt tänker jag på honom och vill alltid att han skulle komma tillbaka till mig, tills jag en dag träffade en bra kompis som också var i en situation som jag men hennes problem var hennes förälskare som hon hade en oönskade graviditet för och han vägrade ta ansvar och dumpade henne. Hon sa till mig att min var ett litet fall och att jag inte skulle oroa mig alls, så jag frågade henne vad som var lösningen på mitt problem och hon gav mig den här stora mannen. e-postadress. Jag tvivlade på om den här mannen var lösningen, jag kontaktade den här stora mannen och han berättade vad jag ska göra och jag gjorde dem alla, han berättade för mig att vänta på bara 72 timmar och att min man kommer att krypa på knäna bara för förlåtelse så gjorde jag troget vad denna stora man bad mig göra och säkert efter 72 timmar var han tillbaka till mig igen kontakta Dr Agadaga för hjälp idag på agadagaspiritualhome@gmail.com

  SvaraRadera
 57. Jag ber det här meddelandet hittar dig bra.
  Jag heter Mr Kenneth, från K.A.B.H. Jag ger ut investeringar Lån, lönedagslån, företagslån och personliga lån till 3% ränta, vi vet hur svårt det är att få ett lån från banken och dyrt att betala tillbaka och du får aldrig lån för mindre än 12% ränta från banken, det var därför vi tog det på oss själva i det här bolaget att ge ut lån utan problem och med en låg ränta på 3%. Intresserade personer bör kontakta oss med följande information nedan.

  Email: customercare@kabusinesshome.com
  kennethabrighten@diplomats.com
  kenabrighten@diplomats.com
  Webbplats: http //: kabusinesshome.com

  Obs! Endast seriösa kunder ska ansöka.
  Tack.
  Herr Kenneth.

  SvaraRadera
 58. Do You Seek Funds To Pay Off Credits and Debts? { FIFOCapitals@gmail.com } Is Here To Put A Stop To Your Financial Problems. We Offer All Kinds Of Loan (Personal Loan, Commercial Loan, etc.) We Give Out Loan With An Interest Rate Of 1.00%. Interested Applicants Should Contact Us Via Email: FIFOCapitals@gmail.com Please Fill the Application Form Below: - Complete Name: - Loan Amount Needed: - Loan Duration: - Purpose Of Loan: - City / Country: - Telephone: - How Did You Hear About Us: If You Are Interested To Get A Loan Then Kindly Write Us With The Loan Requirement. Please, Contact Us via email: FIFOCapitals@gmail.com

  SvaraRadera
 59. Do You Seek Funds To Pay Off Credits and Debts? { FIFOCapitals@gmail.com } Is Here To Put A Stop To Your Financial Problems. We Offer All Kinds Of Loan (Personal Loan, Commercial Loan, etc.) We Give Out Loan With An Interest Rate Of 1.00%. Interested Applicants Should Contact Us Via Email: FIFOCapitals@gmail.com Please Fill the Application Form Below: - Complete Name: - Loan Amount Needed: - Loan Duration: - Purpose Of Loan: - City / Country: - Telephone: - How Did You Hear About Us: If You Are Interested To Get A Loan Then Kindly Write Us With The Loan Requirement. Please, Contact Us via email: FIFOCapitals@gmail.com

  SvaraRadera
 60. Hallå

         Behöver du ekonomiskt stöd? Behöver du ett lån för att köpa ett nytt hus, eller för investeringar, behöver du snabbt ekonomiskt stöd till en låg räntesats om 3%? att betala dina obetalda räkningar? Har du blivit avvisad av så många banker?

      Behöver du finansiera för att expandera i ditt företag? personlig ekonomi av personliga skäl? Vi är engagerade i att lösa alla dina ekonomiska problem. Skaffa andra frågor och skicka en begäran om detta lånerbjudande .. utan förskottsavgifter

     kontakta oss E-post: centraltrustloan.co@gmail.com

  Hälsningar
  Ben Carson
  centraltrustloan.co@gmail.com

  3% tillgängliga och reella låneerbjudanden

  SvaraRadera
 61. An amazing testimony on on how i conceive, also cure from fibroid, i wonder why people still don't believe that roots and herbs are very essential and fruitful in different aspect, especially when you can't conceive and bear children. I am a living witness because I tried all I could to be pregnant but all to no avail, on this faithful day, i decided to check the net for updates on healthy living and i came across testimonies of lot of women who Priest Babaka has helped with his native herbs to conceive. i decided to put a try because this has been my greatest problem in life so I emailed Priest Babaka, and he told me what to do which i did, after which he sent me some roots and herbs syrup and gave me step by step guild lines on how and when to have sex with my man. I missed my menstrual flow within a short period of taking it, and the doctor confirmed that I am pregnant. I am very glad to tell the world that I just put to bed a bouncing baby boy last week. Contact Priest Babaka for your own testimony via Email: babaka.wolf@gmail.com Or Facebook at priestly.babaka

  SvaraRadera
 62. LÅN MÖJLIGHET:

  Jag är regissören James Potter Lan Limited,
  James Potter låne service är en juridisk investering kredit licens, erbjuder vi
  lån till människor och företag samt tillhandahållande
  tillförlitliga tjänster och investeringar för olika kunder / potentiella nivåer
  med en rimlig ränta på 3%, med ett minimum av lån från
  (5 000 $ / €) för ett maximalt lånebelopp på (500.000.000 $ / €) med
  Varaktigheten 1 år till 25 år. Kontakta oss via företag
  E-postadress på: potterscredit@yahoo.com :

  Att ge personer och företag med
  att samarbetsorganen behöver finansiella tjänster som hjälper dem
  möta deras behov, förväntningar och hjälpa till att förbättra våra kunders liv
  och deras samhällen. Behöver akut lån? Bevisat ungefär
  48 timmar av komplett service till våra kunder.

  Jag ser fram emot att fråga dig så snart som möjligt för att fortsätta
  tid snart.

  Lånsökande är redo att fylla i ansökningsblanketten nedan för godkännande.

  (LÄRARE INFORMATION)

  Fullständigt namn: ......................
  ÅLDER .............................
  MARITAL STATUS ..................
  Kontaktadress: ...........................
  Land ....................................
  Stat ...................................
  Telefon: .....................................
  E-post: .....................................
  Yrke: ................................
  Månatlig inkomst: ............................
  Religion: ..................................
  Nästa av Kin: ...............................

  (LÅN INFORMATION)

  Behövs som lånebelopp: .....................
  Lånets längd: .............................
  Syftet med lånet: ................................
  Säkerhet: ................................
  Har du sökt ett lån före? .......................
  Återbetalningssätt: månatligen eller årligt? ....................
  Talar du eller hör engelska? .............................

  Tack eftersom vi väntar på ditt snabba svar, är vi till din tjänst.

  Med vänliga hälsningar
  James Potter
  Chef i samverkan

  SvaraRadera
 63. Hej vänner, Mitt namn är Adrea Maria, från Stockholm-Sverige. Jag är ny här på den här bloggen. Jag vet inte riktigt mycket hur sakerna fungerar här men jag har läst bra vittnesbörd om hur man återställer förlorat förhållande och att göra ett äktenskapsarbete online bloggkommentarer och jag vill också lägga till lite av Mitt eget livserfarenhet här kommer att vara till hjälp för många av oss här som söker svar och lösning på relationsproblem, som att komma tillbaka med ex-kärlekspartner, hur man räddar ett brutet äktenskap och hur man slutar skilja sig. dr.oduduwaspellcaster@gmail.com
  Det hände mig för några år sedan, efter att ha varit gift med min man Andrea, i mer än 6 år har vi inget barn av oss, jag kunde inte bli gravid efter så många års äktenskap. Detta var ett stort problem som jag hade med min man Anderson, han tror att allt hopp är borta och felet var att jag inte blev gravid, han bröt upp med mig på grund av det här problemet att jag inte kunde bli gravid, förklarade jag för honom och gjorde allt för att få honom att förstå att han skulle komma hem, jag besökte läkare för personlig rådgivning, jag vill ha min man tillbaka i mitt liv, jag älskar honom så mycket. Jag bad honom att återvända med allt, jag lovade honom och familjemedlemmar pratade med honom att problemet inte är att jag inte har ett barn men han vägrade. Jag förklarade mitt äktenskapsproblem till min bästa vän, en kollega på arbetsbyrån och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en Spiritualist Love-spell caster för att återvända till min man hemma och välsigna mig med livmodern. Jag har redan läst så mycket online om den här samma spellcaster mannen som mina vänner rådde mig att kontakta Dr.Oduduwa den stora herbalisten från en tropisk Sahara afrikana region, som kan hjälpa mig att lansera en kärleksspell för att få en man hemma till mig, men Jag är den typ som aldrig gillade att tro på andlig kraft eller stavar, jag hade inget val jag gav det ett försök, jag skickar meddelande till Oduduwa privat kontaktadress stavningskanalen. Oduduwa berättade att han kan hjälpa mig, han försäkrar mig att det inte var något problem med mig att allt kommer att bli bra inom 7 dagar efter stavning och förtrollande böner tror jag och väntade tålmodigt på den sjunde dagen att komma eftersom jag inte kan vänta med att se mitt hjärta önskar bli sant. Oduduwa den andliga spellmaster kastade stavningen i luften, och gjorde alla andra stavnings charmar på min vägnar i sitt tempel vid midnatt.
  Förvånansvärt den andra dagen var det runt 16.00. Jag fick ett telefonsamtal från okänt nummer, se Anderson min man ringde mig på telefon, jag blev så lyckligt förbluffad, jag svarade på mitt telefonsamtal, se det var min mans röst, vi hade en lång konversation och ber om ursäkt för mig. Han återvänder hem inom 7 dagar som Oduduwa har sagt det. Två månader efter att jag kände mig feberig, besökte jag familjen läkare för check-up, se jag var tre veckor gravid efter att min man kom tillbaka hemma.
  Jag är så glad idag för att jag i förra månaden födde en pojke, efter många år i äktenskap utan att ha barn, lät Oduduwa en charmspell för att återvända min man hemma till mig och han förberedde en växtbaserad rotting, traditionell hjärnskakning medicin för att ge mig graviditet för att få ett barn.
  Glädje och glädje i hjärtat är för mycket, jag lovade redan Oduduwa att dela mitt goda nyhetsbevis om sitt bra arbete efter att resultatet har blivit framgångsrikt, det var väldigt enkelt och enkelt för mig att arbeta och följa Droduduwa-instruktioner. Det fungerar perfekt för mig utan några biverkningar. Jag har denna goda avsikt att dela med sig av de här goda nyheterna här, så att alla som har liknande äktenskap / relationskris kontaktar Dr.Oduduwa Love spell snabb lösning. kärleksspell återställer ex-kärlekspartner, kärleksspell för att stoppa skilsmässa, stava för att avsluta äktenskapet. Traditionella rötter och örter för att bota blodcancer
  (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

  SvaraRadera