följ mig...

PROJEKT om SKALLIGHET (jag letar fler modeller)

Kanske har du läst om projektet i Expressen, GT eller Borås Tidning?
Vi har till och med varit med i tv :-)

För det som började som en liten idé i höstas, strax efter mitt egna cancer besked.
Växte och blev galet mycket uppmärksammat i vintras.
För det där med skalliga kvinnor och peruker, visade sig väcka intresse :-)
Och eftersom jag är fotograf och är/var skallig så måste jag ju berätta vår historia.

För det handlar om mer, än bara håret.
Det handlar om identitet, det handlar om att vilja leva.
Det handlar om att bejaka det friska.
Det handlar om att orka kämpa.
Vare sig man väljer att använda peruk, schal eller att visa sig skallig.

Vi ser oftast friska ut, när du leende möter oss på gatan. 
För vi vill ju leva, som vanligt. 
Men jag måste också få berätta hur brutalt det kan vara.
När man kommer hem och tar av sig peruken och lösögon-fransarna. Och tvättar bort make-upen.
Och när man möter sin blick i spegeln, hoppar man förfärat till.
Och undrar vem sjutton, den där ängsliga, magra, bleka hårlösa personen, med plågad blick, är.
Tills man inser att man tittar på sig själv.

Dessutom har väldigt många en åsikt, om hur det är att vara ofrivilligt skallig.
Väldigt många personer har en åsikt, om varför man som skallig bär peruk.

Det finns många vinklar och spännande aspekter av den här delen i Cancer-Branschen.

Så jag vill gärna avdramatisera skallighet och peruker. 
Och också visa hur vackert det kan vara. 
Och jag vill plocka fram det där vackra i alla mina modeller. 
Jag vill visa all girl-power jag mött och alla jävlar-anamma-attityder jag känt. Och alla kramar jag fått och allt skratt som vi skrattat.

Det vill jag visa omvärlden.Jag har till dags dato fotograferat 16 stycken härliga, vackra, stolta kvinnor.
Med peruk och utan.
Men jag behöver några fler. Så tveka inte att höra av dig. Om du vill vara med.
Eller om du vill att jag berättar lite mer.
Så här såg det ut på svtplay. Kändes väldigt stort att få vara med där :-) Huvudet på bilden tillhör min fantastiska nya vän Sylwa!!
Så här fint gjorde Borås Tidning ett reportage. Pia sitter i stolen bredvid mig.
Till och med en förstasides nyhet blev det :-) Man tackar.
Expressen vinklade det lite annorlunda (så klart :-) med mitt medgivande. Men det är faktiskt en seriös fråga också. Alla singlar nickar instämmande.
Tanken är säkert god. Men hur kan en söt 30-isch frisk, kvinna ens tro att hon vet hur det är att tappa håret,  och bli skallig och få ett cancerbesked, just saying...
Hela hennes krönika, gör mig ännu mer övertygad om att det här projektet måste bli en utställning.
Så här fint skrev skrev den andra journalisten till oss :-))
Men alltså, såååå stort att vi fick vara med på Expressen hälsa :-))))


2 kommentarer:

 1. Hej vänner, Mitt namn är Adrea Maria, från Stockholm-Sverige. Jag är ny här på den här bloggen. Jag vet inte riktigt mycket hur sakerna fungerar här men jag har läst bra vittnesbörd om hur man återställer förlorat förhållande och att göra ett äktenskapsarbete online bloggkommentarer och jag vill också lägga till lite av Mitt eget livserfarenhet här kommer att vara till hjälp för många av oss här som söker svar och lösning på relationsproblem, som att komma tillbaka med ex-kärlekspartner, hur man räddar ett brutet äktenskap och hur man slutar skilja sig. dr.oduduwaspellcaster@gmail.com
  Det hände mig för några år sedan, efter att ha varit gift med min man Andrea, i mer än 6 år har vi inget barn av oss, jag kunde inte bli gravid efter så många års äktenskap. Detta var ett stort problem som jag hade med min man Anderson, han tror att allt hopp är borta och felet var att jag inte blev gravid, han bröt upp med mig på grund av det här problemet att jag inte kunde bli gravid, förklarade jag för honom och gjorde allt för att få honom att förstå att han skulle komma hem, jag besökte läkare för personlig rådgivning, jag vill ha min man tillbaka i mitt liv, jag älskar honom så mycket. Jag bad honom att återvända med allt, jag lovade honom och familjemedlemmar pratade med honom att problemet inte är att jag inte har ett barn men han vägrade. Jag förklarade mitt äktenskapsproblem till min bästa vän, en kollega på arbetsbyrån och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en Spiritualist Love-spell caster för att återvända till min man hemma och välsigna mig med livmodern. Jag har redan läst så mycket online om den här samma spellcaster mannen som mina vänner rådde mig att kontakta Dr.Oduduwa den stora herbalisten från en tropisk Sahara afrikana region, som kan hjälpa mig att lansera en kärleksspell för att få en man hemma till mig, men Jag är den typ som aldrig gillade att tro på andlig kraft eller stavar, jag hade inget val jag gav det ett försök, jag skickar meddelande till Oduduwa privat kontaktadress stavningskanalen. Oduduwa berättade att han kan hjälpa mig, han försäkrar mig att det inte var något problem med mig att allt kommer att bli bra inom 7 dagar efter stavning och förtrollande böner tror jag och väntade tålmodigt på den sjunde dagen att komma eftersom jag inte kan vänta med att se mitt hjärta önskar bli sant. Oduduwa den andliga spellmaster kastade stavningen i luften, och gjorde alla andra stavnings charmar på min vägnar i sitt tempel vid midnatt.
  Förvånansvärt den andra dagen var det runt 16.00. Jag fick ett telefonsamtal från okänt nummer, se Anderson min man ringde mig på telefon, jag blev så lyckligt förbluffad, jag svarade på mitt telefonsamtal, se det var min mans röst, vi hade en lång konversation och ber om ursäkt för mig. Han återvänder hem inom 7 dagar som Oduduwa har sagt det. Två månader efter att jag kände mig feberig, besökte jag familjen läkare för check-up, se jag var tre veckor gravid efter att min man kom tillbaka hemma.
  Jag är så glad idag för att jag i förra månaden födde en pojke, efter många år i äktenskap utan att ha barn, lät Oduduwa en charmspell för att återvända min man hemma till mig och han förberedde en växtbaserad rotting, traditionell hjärnskakning medicin för att ge mig graviditet för att få ett barn.
  Glädje och glädje i hjärtat är för mycket, jag lovade redan Oduduwa att dela mitt goda nyhetsbevis om sitt bra arbete efter att resultatet har blivit framgångsrikt, det var väldigt enkelt och enkelt för mig att arbeta och följa Droduduwa-instruktioner. Det fungerar perfekt för mig utan några biverkningar. Jag har denna goda avsikt att dela med sig av de här goda nyheterna här, så att alla som har liknande äktenskap / relationskris kontaktar Dr.Oduduwa Love spell snabb lösning. kärleksspell återställer ex-kärlekspartner, kärleksspell för att stoppa skilsmässa, stava för att avsluta äktenskapet. Traditionella rötter och örter för att bota blodcancer
  (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

  SvaraRadera
 2. Hej jag är Allison Howarts Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal bröt han upp med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskastan och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett problem med förhållandet, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskramen som hjälpt mig med mitt eget problem. email: ogagakunta@gmail.com du kan maila honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall eller vad är han på +2348069032895
  1) kärleksspell
  2) Lost Love Spells
  3) Skilsmässa Spells
  4) Äktenskapsstavar
  5) bindande stavning
  6) Breakup Spells
  7) Förbanna en förälskad älskare
  8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
  9) vill tillfredsställa din älskare
  Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
  ogagakunta@gmail.com

  SvaraRadera