följ mig...

torsdag 11 april 2013

Make up kurs #3 En dag make-up

Här är resutatet av min lilla fotografering jag gjorde för några veckor sedan. Tänkte att den kan ju vara bra att släppa så har i slutet av veckan när man kanske vill var fin till helgen :-)
Jag har tänkt på oss som inte har några ögonbryn eller ögonfransar. Men givetvis kan vem som helst använda sig av dessa enkla (hoppas jag :-) tips och trix för att få fram en ganska enkel dags-makeup. Tänk på att det är som med allt annat, man kan behöva lite träning, innan det sitter  :-))
Hör gärna av dig om du har några frågor!
En klassiks före-bild. Smörja in ansiktet ordentligt med en bra underlags créme, använd gärna lite primer. Den jämnar ut hud-ytan lite. (så här jämn ser jag inte ut i vanligt ljus, men man är ju fotograf :-)))
För att få det allra bästa resultat på den totala make-upen så börja med en concealer. Den lägger du med fingret eller med en pensel. På de ställen där man har lite röda eller blå hudtoner. Som jag har på hakan, runt näsan och runt/under ögonen.
Ungefär så här ser man ut då .-))
Sedan jämnar du ut alla kanter, det får inte bli för tjocka lager. För då fastnar det i alla små hudveck och förstärker alla rynkor och linjer och det vill vi INTE :-)))
Sedan är det dags för en färgad creme, den klassiska "brunkrämen" :-)) Välj en färg som passar dig. Den skall inte ge dig en solbränna!! Den skall ha samma färg som din bleka hals. Vill man se lite solkysst ut så använd hellre lite brunt puder! 
Arbeta in den färgade krämen ordentligt, ner på halsen och ner en bit mot bröstet (lite beroende på vad man har på sig .-)) Sedan använder du en stor borste och löst puder. Dels för att binda (fixera) make-upen du lagt. Men också för att ge en matt och torr yta att arbeta vidare på! Så vill du ha det lite solkyssta utseendet, så ta en nyans mörkare puder (överdriv inte) och lägg på de ställen solen naturligt skulle solbränt dig lite. Så som pannan, näsan, kindbenen och lite på hakan!
Nu är ansiktet redo att "målas fram". Först börjar du med ögonbrynen. För att rama in ansiktet. Börja lite försiktigt med en snedställd pensel. Vill du ha en mer utförlig beskrivning så gå till mitt inlägg, där jag enbart tipsar om ögonbryns knep. Och lägg lite rouge på kindbenen.
Fyll i "ögonbrynen" flera gånger. Tänk på att om du haft riktiga ögonbryn, hade de också varit lite ojämna. Så stressa inte upp dig för att de inte blir "perfekta". Lägg gärna brynen i lite olika nyanser, så att man får ett djup.
Lägg en ljusare ögonskugga på hela ögonlocket. Med eller utan pärlemo. Pärlemo föredrar jag, men man får vara lite försiktig så det inte förstärker om man har lite tunga ögonlock. (ljust förstärker och mörkt förminskar)
Sedan lägger du en ljus ögonskugga, på halva ögonlocket och en bit upp i globlinjen. Det gör inget om det blir lite ojämt. 
Sedan lägger du en mörkare ögonskugga om du vill, lite innanför den ljusaste. Bara för att det snyggaste resultatet får man om man blandar lite olika färger. Men börja gärna med försiktiga färger. Som går ton i ton. Annars kan det lätt se kladdigt ut. Men givetvis kan du hålla dig till bara en färg. men använd en stor borste och borsta över hela ögat så att det inte blir några skarpa kanter. Och trillar det ner lite färg på kinderna så tar du bara bort det när du är klar!
Sedan lägger du svart ögonskugga på yttersta delen av ögonlocket och kanske, kanske en bit upp. Men bara om du känner att du tränat tillräckligt :-)) och behärskar det. Och för en del så kanske det räcker att lägga svart när man skall på party. För har man ögon fransar så brukar man inte behöva svart ögonskugga på n dags-makeup, som det här skall vara tänkt som!
Här har jag bara lagt svart på vänster öga. För att visa hur mycket mer karaktär det ger med lite starkare färg. Men är man jätte ljus, eller inte vill se för hårt makad ut, så kanske min ljusaste färg, är din mörkaste eller tvärt om!
När du känner dig nöjd med ögonskuggan, ut borstad med en mjuk borste så att det inte blir några kanter kvar. Är det dags för lite eye-liner. Ser ni vilken skillnad det gör? Och det är här, du gör en synvilla :-) För har du inga ögonfransar är detta knepet! Måla gärna med eye-linern innan för ögonkanten också! Sedan tar du kajal innan för ögonkanten både uppe och nere. Kanske inte nödvändigt om man har ögonfransar. Då kan man spara det tricket till party-makeupen!
Läppenna för att förstora eller markera låpparna och för att få läppstiftet eller läppglansen att stanna kvar på läpparna. Om du inte vill använda läppstift på dagarna så är knepet att måla lite läppenna även på läpparna, sudda lite och sedan lägger du på en läppglans. 

Så på med ett läppsift eller läppglans. För att få det att sitta bättre;
Måla läppenna, fixera med puder. Måla på läppfärgen, bita av på ett papper.
Fixera med puder igen och slutligen läppstift eller läppenna en sista gång!!
Sitter garanterat fram till eftermiddagen :-)) Eller hela party-kvällen!
Och så på med peruken och lösögon-fransarna tjejer!! 4 kommentarer:

 1. Wow, snyggt och proffsigt! Vilken fin färg på läppstiftet. Vad heter det?

  SvaraRadera
 2. Tack!!!
  Det är en läppenna; EGGPLANT från Face Stockholm och läppglans med lite glitter i från Make Up Store!

  SvaraRadera
 3. Wow vilken grej!
  Toppen . Med denna guiden borde tom jag kunna lära mig att lägga en fin makeup.
  Och du är modig om du någonsin tvekat på det. Go Girl ��

  SvaraRadera
 4. Vill bara säga....du är fantastisk!!! På många sätt och vis ..mitt i cancerbranschen så verkar du så stark .
  Hur djävligt det än är så finns det en gnista inom dig som är såååå beundransvärd! Go for it girl!
  Har själv varit /är i "cancerbranschen" och vet vilken djäkla ångest man drabbas av.

  En stor eloge till dig som delar med dig av ditt liv...hur man sminkar sig...hur man håller sig stark och "fit" mitt i allt cancerskit.

  Sköt om dig och fortsätt med att inspirera!
  kram
  Sussie

  SvaraRadera