följ mig...

måndag 16 december 2013

Man skulle vara dietist!

Mitt möte med dietisten på Sahlgrenska blev precis vad jag förväntat mig.
Helt meningslöst.
Första gången jag träffade henne (jag tror det var samma tjej. Hon såg ut lite som en ung flourtant. Ni vet, alla ser lite lika dana ut :-)) var kanske ingen höjdare. Det var när jag vägde 52 kilo till mina 184 cm.
Och jag var såååå besviken. För det ända hon rekommenderade var kalorifyllda mjölk drinkar. Rätt äckliga. Men jag var desperat.
Så jag drack. Massor av socker, lite protein blandat med färgämnen.
(Min gode vän Michael berättade om en bekant. Som är veterinär. Och han berättade en skrämmande spaning som de haft. Om hur hon ordinerar hundar specialkost. Att om hunden har en åkomma så anpassar man maten efter det. Hunden får alltså det som gynnar den bäst. Och åkomman/sjukdomen minst. För när det gäller hundar (djur) så anser man att kosten har stor betydelse).
Skrämmande tanke.... vi är ju bara människor, så varför skulle det gälla oss?

Jag gick väl upp något kilo med hjälp av protein-drinkarna.
Men det hade jag säkerligen gjort med hjälp av mat också, men jag var ju för dålig för att laga mat just då.
Så Ni kan förstå att mina förväntningar den här gången var mycket lägre. Men jag gick dit, med tanke på att såååå illa kan det inte vara.
Men det var det.
Eftersom sviterna efter operationen och cellgifterna gör sig påminda varje dag, vill jag försöka hitta ett sätt att äta, som min mage gillar.
Inte för att jg anser mig vara någon expert, men det var inte en enda ny vinkling på mitt problem som jag fick....
Jag tror att jag banne mig skall boka en tid med M´s veterinär kompis. Det känns som om hon har en bredare syn på mat och hälsa.
Eller känner någon till någon bra dietist, som är modern och som kan rekommendera mer än piller och proteindrinkar?

Åh så mina vänner, klicka här!!! Och beställ den coolaste, snyggaste och viktigaste kalendern ever!!
För bara 200 kr. får du snygga tjejer, viktiga budskap och en personlig hälsning. Att använda 2014!!
Vi körde en liten jogging/leverera-kalendrar-runda. Då kom vi på den geniala idén att vi skulle skänka några till Musikhjälpen. Som de kunde sälja. Men det var inte så lätt att komma fram. Kanske bättre framförhållning hade varit på sin plats. Man måste hjälpa de som hjälper också!!

2 kommentarer:

 1. Har nog inte förstått vad dina problem med dieten handlar om nu, inte gått upp i vikt som du vill eller att du har problem med magen?
  Jag själv har efter mkt om o men kommit fram till att jag blivit väldigt känslig för laktos o har efter att lagt om kosten mår så mkt bättre. Vanligt efter cytostatika behandling, tänkte om det kunde vara ngt som drabbat dig med?/ Marie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Jag dricker inte mjölk eller såser med mjölk eller några andra mejeri produkter (ibland när man är bortbjuden så äter jag utan att krångla, jag har ju massor av andra allergier så jag kan inte vara hur petig som helst). Men min mage är helt uppsvullen och fungerar bara när den själv vill :-)))
   Och det verkar ingen kunna hjälpa mig med det.. det går ju inte att utesluta allt för då blir det ju fel på mycket annat :-))
   tack för att du delade med dig!!
   kram

   Radera